Jozefschool pakte het anders aan

Afgelopen vrijdag togen duizenden juffen en meesters naar het Haagse Malieveld om hun ongenoegen te uiten over salariëring, werkdruk en 'Haagse regels'. Op de Aalsmeerse Jozefschool pakten ze het anders aan. Zij vroegen aandacht voor de problematiek in het onderwijs middels een ludieke actie. Zij lieten (groot)ouders voor de klas plaatsnemen.

Zo was daar onder andere 'juf Kim', geen onbekende in het Aalsmeerse, daar zij jaren lang het programma Let's Go presenteerde op de lokale zender Radio Aalsmeer. In groep 4c, onder toeziend oog van de juf, kwam Kim Maarse de leerlingen vertellen over radio maken en interviews houden. Met de opnamemicrofoon in de aanslag, bedachten de kinderen zelf vragen die zij aan de juf zouden stellen, deden een paar verzoeknummers en mochten met elkaar ervaren hoe het werkt met een microfoon en een hoofdtelefoon. Uiteindelijk werd een interview met juf Maartje opgenomen dat diezelfde avond werd uitgezonden op Radio Aalsmeer. Klik hier om het interview te beluisteren.

Meeste stemmen
We spraken ook nog even met juf Maartje, die nog slechts twee weken voor deze klas 4c staat, in verband met een verhuizing naar andere oorden. “Ik had er graag bij geweest, in Den Haag, maar de meeste stemmen waren voor deze ludieke actie.”
 
Gelukkig waren meerdere ouders bereid om voor de klas te komen staan. Zo konden de 4c-ers vóór zij kennis maakten met radio maken, potten beschilderen. “We zijn wel op school, maar staken toch, omdat we geen echte les geven”, aldus juf Maartje. 
 
Tekst en fotografie: Mariëlle Wegman
 
(advertentie)
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin