Jongerenwoningen feestelijk opgeleverd

Simone Koningen in haar nieuwe woning

Door: redactie. Op het voormalige terrein van VVAalsmeer heeft Eigen Haard 56 sociale huurwoningen opgeleverd. De feitelijke sleutels waren al een enige weken in handen van de nieuwe bewoners maar het officiële en feestelijke moment van overhandiging vond woensdagmiddag plaats. De een- en tweekamerwoningen zijn toegewezen aan jongeren en starters die vooral uit Aalsmeer komen. Een van deze gelukkigen is Simone Koningen die met genoegen de zogenaamde eerste sleutel in ontvangst nam.

Simone krijgt de sleutel uit handen van Anke Huntjens, bestuurder van Eigen Haard

De woningen aan de Frans de Bieslaan zijn grotendeels in de fabriek geproduceerd en op het terrein afgebouwd. Eigen Haard is enthousiast over deze snelle, flexibele en duurzame bouwmethode. Dit modulaire bouwen zorgt volgens de woningcorporatie voor ruim 50 procent minder CO2-uitstoot dan de traditionele bouw, scheelt bouwtijd en geeft minder overlast voor omwonenden.

De nu nog wat kaal aandoende binnentuin

Sociaal contact
Eigen Haard zegt samen met architect Rudy Uytenhaak goed te hebben nagedacht over de uitstraling van het gebouw en over de manier van samenwonen. De binnentuin nodigt uit tot sociaal contact en voorkomt anonimiteit. Vorig jaar maakte het NTR programma Het klokhuis een reportage over de productie en bouw van deze woningen in Aalsmeer

Simone Koningen is enthousiast over haar nieuwe woning op de eerste etage die uitkijkt op de Dreef. “Ik ben heel blij dat ik in Aalsmeer kan blijven. Mijn huis is betaalbaar en goed geïsoleerd, dicht bij de bus, de sportschool en de winkels.”

Foto’s Jaap Maars

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin