Jongerenpeiling gemeente afgerond

Eind september vorig jaar zijn jongeren in Aalsmeer en Kudelstaart door de gemeente benaderd om mee te doen met de jongerenpeiling.

Een aantal opvallende resultaten: Ruim 90% van de jongeren chatten/whatsappen meerdere keren per week, 66% spreekt meerdere keren per week af met vrienden/vriendinnen en 77% sport ten minste een keer per week. Ook heeft 40% een cultureel jongerenpaspoort. In Aalsmeer geeft slechts 4% van de 20 tot en met 23-jarigen aan werkloos te zijn. Daarnaast doet één op de vijf jongeren vrijwilligerswerk.

Jongeren in de leeftijd van 13 tot en met 23 jaar ontvingen per post een vragenlijst met het verzoek deze in te vullen en naar de gemeente Aalsmeer terug te sturen. 1.268 jongeren hebben de vragenlijst ingevuld.

Er stonden vragen in over opleiding, hobby’s, (vrijwilligers)werk, sport, uitgaan, gezondheid en veiligheidsgevoel. De antwoorden worden nog geanalyseerd en naar verwachting zal in februari 2014 het rapport gepresenteerd worden waarbij ook de aanbevelingen voor het beleid worden gegeven.

iPod Touch gewonnen
Dinsdag 7 januari heeft de dertienjarige Julia uit Aalsmeer uit handen van wethouder Rik Rolleman een iPod Touch mogen ontvangen. Onder de inzenders van de vragenlijst werd deze prijs verloot en Julia werd de gelukkige winnaar. Ze was positief over de gemeente, vindt het prettig om er te wonen en de weekmarkt, het Surfeiland en het Oosterbad zijn haar favoriete plekken. Ze gaf als suggestie aan dat er meer kledingzaken voor de jeugd zouden moeten komen in Aalsmeer. Nu winkelt ze vaak met haar vriendinnen in Amstelveen.

Wethouder Rik Rolleman is tevreden over de jongerenpeiling. Hij bedankt iedereen voor het invullen ervan en heeft een goed beeld gekregen over wat er leeft bij de jongeren. Hij benadrukt dat er met de aandachtspunten die uit het onderzoek naar voren kwamen, aan de slag gegaan wordt.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin