Jong Leren en Stopoz fuseren tot WijWijzer scholen

IKC Triade (Foto archief AV/Arjen Vos)

Door: redactie. Sinds 1 maart vormen Stichting Openbaar Primair Onderwijs Zuid-Kennemerland (Stopoz) en Jong Leren, stichting voor confessioneel onderwijs een nieuw samenwerkingsbestuur met 30 basisscholen in de gemeenten Aalsmeer, Bloemendaal, Haarlemmermeer, Heemstede en Zandvoort. Beide besturen gaan verder onder de naam WijWijzer scholen.

Door de fusie is in deze regio het eerste ‘samenwerkingsbestuur’ ontstaan met zowel openbare als confessionele scholen. Omdat het om een bestuurlijke fusie gaat en niet om een scholenfusie, verandert er volgens de organisatie niets aan de grondslag, de teams, de locatie en de bereikbaarheid van de huidige scholen die onder dit bestuur vallen.

Maarten Stuifbergen, bestuurder WijWijzer scholen zegt in een persbericht: “We zijn ervan overtuigd dat we samen nog beter kunnen inspelen op de actuele uitdagingen in het onderwijs, zoals digitalisering, personalisering en inclusiviteit. Met een groter bestuur en bredere stafondersteuning kunnen we het onderwijs aan onze leerlingen nog beter maken en onze medewerkers meer bieden. Samen staan we immers sterker.”

Bestuurders van WijWijzer scholen: Marlies Bos, John van Veen en Maarten Stuifbergen

Collegabestuurder Marlies Bos: “Goed en kindnabij onderwijs voor alle leerlingen blijven bieden is de belangrijkste drijfveer voor deze fusie. Door samen één bestuur te vormen zijn we beter in staat om de belangen van de leerlingen in de regio en van onze medewerkers te bedienen. We zijn hiermee een aantrekkelijke werkgever geworden die medewerkers duurzaam aan zich kan binden.”

Voorbereidingen
Begin 2023 hebben de bestuurders van STOPOZ en Jong Leren onderzoek ingesteld naar een bestuurlijke fusie. Na een periode van interne en externe besluitvorming en afstemming met de vijf gemeenten waar de scholen gevestigd zijn, zijn beide partijen per 1 maart gefuseerd. De fusie wordt nu in de praktijk gebracht, zodat deze per 1 augustus overal zichtbaar is.

In Aalsmeer en Kudelstaart gaan voormalig Jong Lerenscholen De Brug, IKC Triade en KC De Ruimte verder onder de vlag van WijWijzer. Stopoz had geen scholen in Aalsmeer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *





banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin