Jong en oud spelen samen bingo

Vorige week dinsdag waren leerlingen van groep 6/7 van de OBS Kudelstaart te gast in woonzorgcentrum Rozenholm voor een spelletje bingo met de bewoners. Vanuit Kudelstaart waren ze op de fiets naar het Molenpad gegaan voor een middag gezelligheid.

Na de ontvangst van de begeleidsters mochten de kinderen de ouderen ophalen uit hun kamers. Tijdens de bingo hielpen ze de bewoners met het lezen van alle getallen op de kaarten en met het uitzoeken van de prijzen. Deze prijzen waren door de kinderen en hun ouders geregeld.
Het uurtje bingo ging snel en na nog wat samen gedronken te hebben, begeleidden de kinderen de bewoners weer naar hun kamer.

Geer en Goor
“Ik was onder de indruk van het programma ‘Geer en Goor in de bijstand’,” vertelt leerkracht Simone Buskermolen. Ze was een beetje geschrokken van de bezuinigingen in de (ouderen)zorg en kwam op het idee om hier ook iets te doen. “Een bezoekje aan ouderen en bingo spelen lijken zo simpel, maar het verbindt jong en oud op een leuke manier.”

De begeleiding van Rozenholm vond het bezoek van de OBS-leerlingen geslaagd en een nieuwe uitnodiging is dan ook ontvangen. “In de nabije toekomst zullen ook andere klassen van onze school richting het woonzorgcentrum gaan om samen bingo te spelen.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin