Jobke Vonk in charmeoffensief eerst met VVD op pad

Burgemeester Jobke Vonk is met een heus charmeoffensief bezig. Ze wil Aalsmeer goed in de vingers krijgen, tot in alle hoeken en gaten. Vlak voor de zomer, op 4 juni, trad ze aan als nieuwe eerste burger van Aalsmeer. De kennismakingstocht begon meteen en ze is er niet meer mee opgehouden. Ze ging het dorp in met elke wethouder apart. De wijken door met de wijkagenten. Op bedrijfsbezoek en lokale attracties langs. Her en der linten doorknippend en officiële gelegenheden bezoekend.

Op Vonks initiatief is er inmiddels een start gemaakt met 'politieke' werkbezoeken. De burgemeester heeft de bal gelegd bij de vier gemeenteraadfracties. 'Laten jullie maar eens iets zien van Aalsmeer en Kudelstaart,' zo luidde haar open opdracht. 'Plekken waardoor jullie je laten inspireren.' De fracties nemen haar dan ook ieder op eigen wijze mee op sleeptouw naar plekken van hun keuze.

Vier bedrijven in Oost
De aftrap was vorige week vrijdag voor de VVD, die de burgemeester tracteerde op een trip in Aalsmeer-Oost. De liberale fractie nam de burgemeester mee naar vier bedrijven met historie. Dat waren Henk van der Schaft (een bekende naam in Aalsmeer met 40 jaar ervaring in grond- en sloopwerken), Jongkind Grond (80 jaar expertise in het samenstellen van potgrond en hydrosubstraten), trekheesterkweker Maarten Maarse (een familiebedrijf actief in seringen, sneeuwballen en ilex) en Bartels Stek (vasteplantenveredelaar en -vermeerderaar met ruim 75 jaar ervaring).

In een persbericht meldt de VVD dat de bedrijfspresentaties en toelichtingen “veel indruk maakten” op Vonk en ook de fractieleden zelf. “Het zijn allemaal bedrijven met veel expertise en een geweldige lokale en (inter)nationale staat van dienst. Bedrijven waar we als Aalsmeer best trots op mogen zijn,” aldus de VVD.

Voor herhaling vatbaar
Ter afsluiting van de bedrijfsbezoeken was er een rondvaart met de boot van Aalsmeer Rondvaart. Schipper Jan Koster maakte er een “verrassend leuke” tocht van door het bijzondere natuurgebied van de bovenlanden in Oosteinde.

Al met al leverden de bezoeken en rondvaart “veel informatie en gespreksstof” op. Het is volgens de liberalen “qua opzet zeker voor herhaling vatbaar”. Het doel om elkaar wat beter te leren kennen, noemen ze “goed geslaagd”.

Vrijdag met CDA op stap
Vrijdag is de CDA-fractie aan de beurt. Vonk gaat met de christendemocraten eerst naar Ons Tweede Thuis, de zorginstelling die mensen met een handicap begeleidt. Vervolgens zet het gezelschap koers naar Kudelstaart. Daar is het te gast bij Visserijbedrijf Rekelhof van Theo Rekelhof, de laatste beroepsvisser op de Westeinderplassen. Vervolgens trekken fractieleden en burgemeester naar het bij het winkelcentrum gelegen Mijnsheerlyckheid. Dat is het gloednieuwe seniorencomplex, waarin ook zorgwoningen en zorgvoorzieningen zijn ondergebracht.

Binnenkort gaan ook PACT Aalsmeer en Aalsmeerse Belangen (AB) met de burgemeester op stap. AB maakt er naar verluidt een kroegentocht van.

Wijkoverleggen langs
Na de zomer heeft de burgemeester op de meeste wijkoverleggen, waarop buurtbewoners samenkomen, haar gezicht laten zien. Niet per se om veel te vertellen, maar vooraf om te luisteren naar wat bewoners bezighoudt. De paar wijkoverleggen die resteren, bezoekt ze binnenkort. Vorige week woensdag nog was ze op de vergadering van het bestuur van Ons Aller Belang (bij deze buurtvereniging op de Uiterweg komen wijkaangelegenheden aan de orde, hoewel het geen wijkoverleg is zoals elders in Aalsmeer).

Er staan verder dit najaar nog diverse bedrijven en instellingen op Vonks programma.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin