Jeu de boulers blij met blauwe bak

Jeu de boulers Ko Agtersloot en Kees Noordhoek zijn blij met hun nieuwe 'kantine'

Door: Arjen Vos. De grote groene zeecontainer naast de jeu de boulesbaan in het Hornmeerpark was daar niet weg te denken. Zeker dertig jaar diende hij als onderkomen voor de senioren die daar vijf dagen in de week een balletje gooien. De container raakte dermate in verval dat de dames en heren boulers zich tot de gemeente wendden met het verzoek om een nieuwe container te plaatsen. En aldus geschiedde.

 

Senioren hangplek
Probleem bij de aanvraag was dat de jeu de boulers een bijzondere status hebben. Ze vormen dan wel een groep maar zijn niet officieel vastgelegd als vereniging of stichting. Er wordt ook geen contributie geheven voor deelname waarmee eventueel gespaard zou kunnen worden voor een onderkomen. In feite maakt dat de jeu de boulesbaan tot een soort ‘hangplek voor senioren’. En waarom zouden jongeren hun hangplek wel door de gemeente opgewaardeerd krijgen met veelal hufterproof metalen onderkomens en ouderen niet? Precies. En daarom werd op kosten van de gemeente ook in de nood van de balspelers voorzien. De groene container ruimde onlangs het veld, een fonkelnieuwe blauwe bak nam de opengevallen plek in. Zelfs met een toegevoegde waarde van een tweetal ramen zodat er tijdens het schuilen voor een regenbui ook nog daglicht in hun ‘kantine’ binnenkomt. De ‘club die geen club’ is kan zijn geluk niet op.

Inmiddels hebben de boulers zelf gezorgd voor de inrichting waarbij onder meer werkblad en kasten werden geïnstalleerd. Het enige wat nog gerealiseerd moet worden is glas in de kiep/kantelramen en luiken ervoor om het verder af te kunnen sluiten. Als alles af is volgt er nog een officiële opening.

Geïnteresseerden die het leuk vinden om ook een potje jeu de boules te spelen, kunnen op werkdagen tussen 13 uur en 15 uur terecht op de baan naast de kinderboerderij.

(Foto en film: Arjen Vos)

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin