Je laten opsluiten voor een goed doel

In India leven duizenden meisjes onder erbarmelijke omstandigheden. Ze worden gedwongen tot prostitutie en opgesloten in bordelen, in hokjes van één bij twee meter. Bij Restaurant Welkom Thuis gaan tien Aalsmeerders zich van 20 t/m 24 mei twaalf uur achter elkaar in kleine hokjes laten opsluiten om aandacht hiervoor te vragen. Ze hopen hiermee geld op te halen voor de actie ‘Lock me Up’ van Free a Girl (voorheen Stop Kindermisbruik).

Ingrid Claasen, die al jaren vrijwilliger is voor Free a Girl heeft de actie ‘Lock me Up’ dit jaar naar Aalsmeer gehaald. Vorig jaar en het jaar daarvoor liet ze zich al sponsoren en opsluiten in een restaurant in Amsterdam. Hiermee haalde ze veel geld op.  “Restaurant Welkom Thuis, waar ik altijd @Borrel Aalsmeer organiseer, was meteen bereid om mee te doen aan deze actie,” vertelt Claasen.  

Kandidaten gezocht
Naast Ingrid Claasen, doen ook Miranda Gommans, Henny de Bruijn, Petra van Ree, Maaike Jongbloed, Ton Harte en Joyce Hoefs mee. Deze laatste was vorig jaar ook al betrokken bij de actie vanuit Amsterdam. “Ik wil 10 kandidaten hebben die meedoen, zodat we de 5 dagen vol kunnen maken.” Als er interesse is om deze actie steunen, dan kan er contact opgenomen worden met Ingrid Claasen via mail. Ze wil ervoor zorgen dat deze actie veel aandacht krijgt in het Aalsmeerse en heeft ludieke dingen voor de actieperiode in petto. 

Stichting Free a Girl
De organisatie Free a Girl zet zich in om in India, Nepal, Bangladesh, Thailand, Cambodja en Brazilië jonge meisjes uit de prostitutie te bevrijden. De stichting investeert in opvang, medische zorg, onderwijs, traumaverwerking en re-integratie van de slachtoffers. De afgelopen 5 jaar hebben ze bijgedragen aan de bevrijding van bijna 2.600 meisjes.

De actie ‘Lock me up’ was in 2012 en ook vorig jaar een succes. In 2013 werd er € 250.000 opgehaald. Dit jaar hoopt de organisatie nog meer geld op te halen om veel meisjes te kunnen helpen.

Doneren
De dames en één heer en Restaurant Welkom Thuis zijn te sponsoren door middel van een donatie. Ze gaan de uitdaging aan om ieder € 2.500 binnen te halen. “Je kunt al sponsoren via de website van Free a Girl. Nog niet iedereen is aangemeld bij de website. Dat wordt de komende dagen nog geregeld.”

Iedere euro is welkom. Op de website is meer informatie te vinden en kun je aangeven met welk bedrag je wilt helpen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin