Intocht Sint Aalsmeer als vanouds

Vol verwachting klopte ieders hart, jong en oud. Maar het was zaterdag toch vooral de dag waar de allerkleinsten reikhalzend naar uit hebben gekeken: de intocht van Sinterklaas. De spanning was te snijden, evenals de kou. Geduld werd ernstig op de proef gesteld maar uiteindelijk beloond. Met diverse vaartuigen kwam het hele gezelschap via de Ringvaart aan in Aalsmeer.

Het was voor de Sint weer een hele belevenis om voet aan wal te zetten bij de Kanaalstraat. De oude grijze man heeft nog niets aan vitaliteit ingeboet en is zodoende nog lang niet toe aan een flinke portie botox. Dit geldt zeker ook voor zijn secondanten, zoals de Hoofdpiet. Wel aanzienlijk jonger in jaren, maar nog springlevend. Daar kan Aalsmeer nog jarenlang veel plezier aan beleven.

Burgemeesterspaar
Wie ook veel plezier beleefde aan de intocht was burgemeester Gido Oude Kotte die charmant bijgestaan werd door kinderburgemeester Berber. Gezamenlijk heetten zij de Sint welkom op Aalsmeerse bodem. De Opperstalmeester, ook al een oude bekende, stelde twee zeer beroemde Amerikaanse basketbalspelers voor aan het burgemeesterspaar. De sterren Michael en Jordan kwamen in verband met de sportevenementen waarbij de kinderen kaarten moesten invullen waar een medaille bij te winnen was. Beide heren gaven ondertussen een knap staaltje basketbaltechniek weg.
 
Rondje jeugd
Vervolgens kon de Sint met eigen ogen zien hoe de burgervader de Olympische vlam ontstak waarna de Goedheiligman een rondje langs de jeugd liep om zich daarna door de menigte een weg te banen richting de molen. Op het Molenplein kon er echt niemand meer bij, zo druk was het. Vijf Pieten lieten vanaf de hoogte vele zakken met pepernoten via de touwen naar beneden zakken. In totaal werden bij deze intocht vijftig zakken gebruikt met een inhoud van maar liefst 650 kilo aan pepernoten.

Na dit festijn toog de stoet richting De Studio's waar het slotakkoord plaatsvond. Aalsmeer kan terugkijken op een zeer geslaagde intocht zonder enige wanklank.

Tekst en foto's: Jaap Maars (meer foto's in de gallery onder de advertentie van Foto de Boer)

(advertentie)

 

 

 

 

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel