Inspiratiemiddag Natuurfotografie op Historische Tuin

Schinkelpolder (Foto Ton van Eenennaam)

Door: redactie. Museum Historische Tuin organiseert zaterdag 22 oktober een Inspiratiemiddag Natuurfotografie voor iedereen die op weg geholpen wil worden naar het maken van mooiere natuurfoto’s.

Bijna iedereen fotografeert wel eens een landschap, bloem of dier. Met een mobiel is het een kleine moeite om wat plaatjes te schieten. Toch is het resultaat lang niet altijd geweldig. Want waar moet je nou eigenlijk op letten als je in de natuur fotografeert? Hoe kun je met een paar eenvoudige tips opeens veel betere foto’s maken? Deze vragen komen aan bod tijdens de Inspiratiemiddag Natuurfotografie op zaterdag 22 oktober. Fotografen Erik de Rijk en Ton van Eennenaam delen hun kennis, laten inspirerende voorbeelden zien en helpen je om (nog) meer uit je fotografie te halen.

Nieuwe ideeën
De Inspiratiemiddag is bedoeld voor iedereen die graag buiten fotografeert. Beginner of meer gevorderd, tijdens deze middag kun je als enthousiaste (amateur)fotograaf nieuwe ideeën opdoen. Erik de Rijk is ruim tien jaar bezig met natuurfotografie. Hij komt graag in de Waterleidingduinen, maar maakte ook verre reizen om bijzondere natuur vast te leggen. Vogels zijn zijn specialiteit. Ton van Eennenaam is al tientallen jaren actief als fotograaf. ‘Outdoor fotografie’ is een van zijn favoriete onderdelen. Zo bezoekt hij graag het Schinkelbos om de natuur in al haar facetten vast te leggen.

Foto Erik de Rijk

Basisprincipes
Tijdens de Inspiratiemiddag geven Erik en Ton uitleg over hun manier van werken en wat zij als basisprincipes hanteren bij het maken van goede foto’s. Techniek en compositie komen aan bod en er worden vooral ook veel inspirerende voorbeelden gedeeld. Landschappen, macrofotografie en het in beeld brengen van vogels en andere dieren komen ook zeker aan bod.

Na de presentaties gaan deelnemers zelf aan de slag. De Historische Tuin is een fantastische omgeving om natuurfoto’s te maken. Inspiratie alom! Natuurlijk staan Erik en Ton klaar om de nodige tips te geven. Als afsluiting van de middag wordt een aantal foto’s uit het praktijkgedeelte gezamenlijk bekeken en besproken in de veilingzaal.

Inschrijven
Deelname aan de Inspiratiemiddag Natuurfotografie kost 25 euro en is inclusief museumentree en koffie/thee. Donateurs en vrijwilligers van de Historische Tuin betalen 22 euro. Het programma begint om 13:00 uur en duurt tot 16:15 uur. Er is plaats voor maximaal 30 deelnemers. Inschrijven is mogelijk via historischetuinaalsmeer.kooptickets.nu/product/natuurfoto/ of door te mailen naar communicatie@historischetuinaalsmeer.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin