Ingrid Claasen: “Mensen verbinden is mijn passie”

Donderdag wordt het tweejarige jubileum van @BorrelAalsmeer gehouden. ‘Netwerken met een knipoog’ zoals organisator Ingrid Claasen het altijd noemt. Ze heeft veel ervaring op het gebied van netwerken en vindt het een uitdaging om mensen met elkaar te verbinden.

De netwerkborrel in Restaurant Welkom Thuis wordt op 13 november een feestje. Claasen heeft alles uit de kast gehaald om ondernemers, zzp’ers en werkzoekenden die dag met een goed gevoel weer huiswaarts te laten gaan.  

Iets extra’s
“Een borrel organiseren lijkt niet moeilijk, maar er komt zeer veel bij kijken,” aldus de organisator. “Netwerken, gezellig bijpraten, kennis en ervaring delen, dat is het doel van de borrels. Maar dat doen meer organisaties in de omgeving. Daarom vind ik het belangrijk om iets extra te doen en dat is, gezien het succes en de opkomst, aardig gelukt.”

Iedere tweede donderdag van de maand geeft Ingrid Claasen telkens andere ondernemers een platform om zich te laten zien aan collega-bedrijven in de regio. “Een kunstenaar mag zijn of haar werken tonen, een fotograaf mag laten zien dat zijn of haar foto’s de beste zijn en verschillende ondernemers krijgen het podium om in één minuut te vertellen waarom er met hen zaken gedaan moet worden en ze mogen prijzen verloten. Ook wordt er voor entertainment gezorgd en staat het ‘speedmeeten’ op het programma.”

Ziel en zaligheid
Het moge duidelijk zijn, Claasen heeft in twee jaar tijd @BorrelAalsmeer op de kaart gezet. “Zelfs op de landelijke kaart, want ook @Borrel Linge en @Borrel Amsterdam komen van mijn hand. Het breidt zich langzaam uit in Nederland en ik heb grootste plannen om dit samen met anderen op te pakken in andere plaatsen. Ik sta ermee op en ga er mee naar bed en vind het een geweldige uitdaging om dit te kunnen doen.”

Ze steekt er al haar ziel en zaligheid in, maar doet dat graag. En dat enthousiasme straalt ze uit op haar netwerk en de aanwezigen op de borrels. “Gelukkig heb ik niet veel slaap nodig, anders zou ik het allemaal niet redden.” Naast de borrels organiseert Claasen vanuit haar bedrijf CAPE Consultancy onder andere socialmediatrainingen, geeft pr-advies en maakt deel uit van het marketingteam van het Crown Theater. Ze heeft er ook voor gezorgd dat het inzamelingsproject Lock me up van Stichting Free a Girl naar Aalsmeer kwam dit jaar. En ook daar gaat ze helemaal voor.

De lat ligt hoog
@BorrelAalsmeer is eind 2011 ontstaan uit een samenwerking van Eveline van Daal, Bram Heijstek en Ingrid Claasen en werd georganiseerd in de Crown Studio’s Aalsmeer. “Meteen vanaf het begin werden de netwerkbijeenkomsten met een knipoog goed bezocht. Ook hebben veel sponsors zich aan de borrel verbonden, waar ik erg blij mee ben. De lat lag meteen erg hoog.”

Na een aantal maanden ging Heijstek zijn eigen weg en na januari van dit jaar stopte ook de samenwerking met het Crown en Van Daal. “Ik werd met open armen ontvangen door Restaurant Welkom Thuis. Leuk is ook dat er na iedere borrel lange tafels klaarstaan voor de gasten die nog een hapje willen blijven eten.”

Netwerktips
Ingrid Claasen is pas tevreden als ze merkt dat netwerkers van haar borrels ook tevreden zijn. “Samen met een aantal ambassadeurs, die in feite bezoekers van het eerste uur zijn, probeer ik gasten aan elkaar te koppelen. Leuk is als ik terugkoppeling krijg dat er echt zaken gedaan zijn en dat gebeurt altijd.”

De ervaren netwerker heeft ook tips voor haar gasten. “Neem altijd visitekaartjes mee en bedenk van te voren wat je doel is. Durf te vragen. Daar schort het bij ons nogal wel eens aan, we zijn vaak te trots om te vragen. Laat ook je profiel achter in het ‘smoelenboek’ op de website van de borrel en kijk er regelmatig even op. En wil je iemand spreken, maar ken je hem of haar niet, laat het me weten. Dan help ik graag.”

Jubileumfeestje
Aanstaande donderdag start het jubileumfeestje in de middag met een netwerkworkshop ‘Room full of Referrals’ (een ruimte vol aanbevelingen). Geïnteresseerden kunnen een volgens haar leerzame training volgen waarbij je leert effectief te netwerken. Kosten: € 65 exclusief btw. Hiervoor dien je je wel aan te melden.

Vanaf 17.00 uur is de gratis inloop van de 24e @BorrelAalsmeer. Het officiële programma start om 18.15 uur. Radio-icoon Tom Blomberg, ook wel bekend van de ‘Dikke Blomberg’, presenteert een popquiz waarbij prijzen te winnen zijn, zoals een pitchfilmpje, een lunchbon en een rollup banner. Ramon van Jaarsveld is verantwoordelijk voor de fotografie en schilderes Dorrit Klomp exposeert haar kunstwerken.

Kijk voor het complete programma en inschrijven voor de netwerktraining op de website van @BorrelAalsmeer.

Foto's: boven: Ingrid Claasen richt de aandacht op 'Netwerken met een knipoog'. Foto Arjen Vos (AV)
Onder: De netwerkborrel in de praktijk, eerder dit jaar bij 'Welkom Thuis' (Foto's archief AV)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel