Informatiebijeenkomsten verduurzaming voor VvE’s

Appartementen in de Geraniumstraat (Foto Arjen Vos)

(Gemeentelijk persbericht) Veel Verenigingen van Eigenaren (VvE’s) willen aan de slag met het verduurzamen van het pand. Het Servicepunt Energieadvies van de gemeente Aalsmeer kan de VvE’s hierin ondersteunen. Daarom organiseert het Servicepunt in november twee informatiebijeenkomsten.

Op maandag 13 november vindt een informatiebijeenkomst plaats voor VvE’s gebouwd tussen 1985 en 2005. Deze panden hebben meestal een energielabel B of C. In een presentatie wordt informatie gegeven over mogelijke energiebesparende maatregelen en de combinatie met groot onderhoud. Er is ook aandacht voor financiering, zoals subsidies en wat bijvoorbeeld een lening via het Warmtefonds kan betekenen. Daarna is er gelegenheid om vragen te stellen en ervaringen uit te wisselen met andere VvE’s.

De hoofddoelgroep zijn de bestuursleden van de VvE’s, maar bij voldoende ruimte zijn (actieve) eigenaren van de woningen ook welkom. Deelname is gratis. De bijeenkomst is op 13 november van 19:30 tot 21:45 uur in het raadhuis. Aanmelden is noodzakelijk en kan via:  servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl, met als onderwerp ‘Aanmelding VvE-bijeenkomst 13 november’. Vermeld in uw e-mail de naam en het adres van de VvE, uw naam en contactgegevens, of u bestuurslid bent en met hoeveel personen u komt.

VvE’s gebouwd voor 1985
Voor eigenaren en bewoners van kleine, oudere VvE’s gebouwd voor 1985 organiseren wordt ook een bijeenkomst georganiseerd. Deze panden hebben vaak een D, E, F of G energielabel als er nog geen of weinig energiebesparende maatregelen zijn genomen en hebben daardoor vaak een hoog energiegebruik. In een presentatie wordt informatie gegeven over mogelijke energiebesparende maatregelen, subsidies en ondersteuning met advies.

De hoofddoelgroep zijn de eigenaren van de woningen, maar huurders zijn ook welkom. Deelname is gratis. De bijeenkomst is op woensdag 8 november, van 19:30 tot 21:30 uur in zalencentrum ’t Baken, Sportlaan 86. Aanmelden is noodzakelijk in verband met beschikbare ruimte. Stuur uw aanmelding naar servicepuntenergieadvies@aalsmeer.nl, met als onderwerp ‘aanmelding VvE-bijeenkomst 8 november’. Vermeld in uw e-mail de naam en het adres van de VvE, uw naam en contactgegevens, of u huurder bent of eigenaar en met hoeveel personen u komt.

Het Servicepunt Energieadvies ondersteunt VvE’s, bewonersinitiatieven, maatschappelijke organisaties en kleine particuliere verhuurders met advies over het verduurzamen van gebouwen. Meer informatie staat op: aalsmeer.nl/servicepuntenergieadvies.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin