Info-avond voor woningeigenaren Stommeer

Woning in de Thijsselaan (Foto archief AV/Arjen Vos)

(Gemeentelijk persbericht) Aalsmeer werkt aan een wijkaanpak Stommeer die zich richt op het verbeteren van de leefomgeving. Het gaat hierbij om het vergroenen, het aanpassen aan klimaatverandering en het verduurzamen van de wijk. In dit kader organiseert de gemeente op woensdagavond 8 november een informatiebijeenkomst over energiezuinig en comfortabel wonen voor woningeigenaren uit Stommeer.

Uit ervaring blijkt dat woningeigenaren behoefte hebben aan informatie over het verduurzamen van hun woning: wat zijn de mogelijkheden en kosten? De gemeente wil inwoners hier graag bij ondersteunen en heeft hiervoor bureau Woningwaard ingeschakeld. Dit bureau heeft een scan gemaakt van alle koopwoningen, exclusief appartementen, die voor 1992 zijn gebouwd. De scan is gebaseerd op openbaar beschikbare informatie en geeft globaal inzicht in de mogelijkheden om de woning energiezuinig te maken en tegelijkertijd te isoleren tegen geluid.

Woningeigenaren
Op de bijeenkomst op 8 november krijgen eigenaren meer informatie over de energiescan, het maatwerkadvies en de maatregelen uit het advies. Er zijn medewerkers van de gemeente en Woningwaard aanwezig om vragen te beantwoorden. Daarna is er een energiemarkt, waar ook energiecoaches aanwezig zijn. Zij kunnen inwoners informeren over kleine energiebesparende maatregelen.

Eigenaren van appartementen
Ook eigenaren en bewoners van appartementen in Verenigingen van Eigenaren met bouwjaar voor 1985 en energielabel D, E, F of G zijn welkom. Voor deze groep bewoners is een presentatie over energiebesparende maatregelen, subsidies en ondersteuning met advies speciaal voor VvE-woningen. Het Servicepunt Energieadvies is ook aanwezig op de energiemarkt, hier kunnen VvE’s terecht met vragen over het verduurzamen van gebouwen.

De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 8 november van 19:30 tot 21:30 uur, in zalencentrum ’t Baken (Sportlaan 86). Geïnteresseerden kunnen zich aanmelden voor deze bijeenkomst via: energietransitie@aalsmeer.nl, graag voor 1 november. Geef bij aanmelding aan als u in een VvE-woning woont, zodat de organisatie weet voor welk onderdeel van de bijeenkomst de aanmelding is.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel