Iet giet oan in Kudelstaart

De timing had niet mooier gekund, nu er een vakantieweek voor de boeg ligt. De vrijwilligers van VZOD hebben er hard aan gewerkt, Koning Winter deed ook een bijdrage, maar er ligt nu een prachtige ijsvloer op de skeelerbaan in Kudelstaart. Kortom: iet giet oan, de ijzers kunnen ondergebonden worden.

De Siberische Beer – fraaie benaming voor de koude lucht die vanuit Rusland onze kant op komt – zou de komende dagen voor nog meer ijspret kunnen gaan zorgen. De kleine slootjes zijn natuurlijk als eerste aan de beurt, maar mogelijk veranderen deze dagen ook de wat grotere wateren in een ijsvloer waar volop geschaatst kan worden. De waterschappen hebben in elk geval maatregelen genomen die de ijsgroei bevorderen, dus daar zal het niet aan liggen.
 
Foto: het bericht dat de ijsbaan in Kudelstaart gisteren open was, trok in de ochtend vele schaatsliefhebbers naar de Wim Kandreef. Na de middag zorgde de zonkracht er echter voor dat de ijsvloer los liet en schaatsen niet meer verantwoord was. De poort ging weer dicht. Tot teleurstelling van deze jongeman die een dagje moest wachten om te kunnen schaatsen. 
 
Tekst: Mariëlle Wegman, foto Arjen Vos
 
(advertentie)
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel