Ideale start waterweek met ‘Bouw een Bootje’

(Bevat filmpje) De kop is eraf. Voor de leerlingen van groepen zeven van vrijwel alle plaatselijke basisscholen (alleen Samen Een ontbrak) was het de hele vrijdag feest op en om het water. Met een bezoek aan Fort Kudelstaart, de watertoren, een rondvaart en zeillessen was er een zeer gevarieerd aanbod.

Hoogtepunt van de dag was Bouw een Bootje: het bouwen van een minipraam onde deskundige begeleiding van personeel van De Vries Scheepsbouw. De ultieme beloning na vele uren hard werken was ontdekken of het vaartuig waterbestendig was.

Routineklusje
De organisatie kan terugkijken op een zeer geslaagde openingsdag van de Westeinder Water Week. Als het erom ging kinderen kennis te laten maken met het water, was er geen beter programma maar ook geen beter weer denkbaar geweest.
 
Kinderen die nog nooit in een zeilboot gezeten hadden, voeren in een Optimist weg alsof het een routineklusje betrof. Anderen keken hun ogen uit tijdens de tochtjes met de diverse pramen en de rondvaartboot tussen de eilandjes door.
 
Eerste prijs
De climax was zoals gezegd het varen in de zelfgebouwde pramen. Onder veel gejoel gingen de kinderen met hun vaartuig het water op. Slechts een enkele platbodem keerde ongeschonden weer terug op het strand.
 
Juryvoorzitter Huib de Vries kende de eerste prijs voor de mooiste praam toe aan het team van de Jozefschool. Als beloning mogen ze op excursie naar de scheepswerf van Feadship aan de Oosteinderweg. Kinderburgemeester Vince Boom reikte de prijs uit.

Foto's en film Arjen Vos (zie ook de gallery) 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin