‘Huttenbouw’ dit jaar in eerste week zomervakantie

De Kindervakantieweek vindt dit jaar niet aan het einde maar aan het begin van de zomervakantie plaats. De verandering van deze traditie heeft alles te maken met het Lowlands festival.
 
De Binding, al vele jaren de dynamische organisator achter de Kindervakantieweek, ook wel ‘Huttenbouw’ genoemd, laat weten dat het gebeuren valt of staat met de beschikbaarheid van vrijwilligers. Een heel legertje is nodig om de kinderen te begeleiden en de organisatie rond te krijgen.
 
Alle kanten bekeken
“Omdat de regio Noord waarin wij zitten, laat vakantie heeft, valt het Lowlands festival dit jaar in onze vakantie,” zegt Clazien van Dam van De Binding, “meer dan de helft van onze dertig vrijwilligers gaat naar Lowlands. Daarom konden we niet anders dan de Kindervakantieweek verplaatsen. We hebben het van alle kanten bekeken maar konden niet anders dan voor deze oplossing kiezen.”
 
Overigens is de nieuwe datum in december al naar de ouders van de vaste deelnemers gecommuniceerd. In totaal is er plek voor 150 kinderen. Zo’n dertig daarvan zijn zogenaamde ‘gesponsorde plekken’. Kinderen die worden aangemeld vanuit Vluchtelingenwerk Amstelland of de Voedselbank.
 
Aanmelden kan vanaf dinsdag 19 april. Om 9:00 uur gaat de website open.
 
Foto: Kindervakantieweek 2015 (Foto archief AV)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel