Hugo de Vriesstraat ‘opgefleurd’

Door: redactie. Een aantal bewoners van de Hugo de Vriesstraat stak woensdag 17 mei met elkaar de handen uit de mouwen om hun straat een wat fleuriger aanzien te geven. Het was de eerste ‘Fleur Je Straat Op-dag’ in Aalsmeer, een initiatief van Eigen Haard, Participe Amstelland en Stichting ANDERS Amstelland.

De ‘Fleur je straat op-dag’ heeft als doel om gezamenlijk voortuinen in de straat op te knappen, de uitstraling van de wijk te verbeteren en het contact tussen buren te stimuleren. Om dat te bereiken verzamelden zich al om negen uur een groep vrijwilligers rondom de bakfiets van Participe voor een goede start van de dag met koffie en een stroopwafel. Buurtbewoners, vrijwilligers uit het bedrijfsleven en teamleden van de betrokken organisaties stonden vervolgens klaar om aan te pakken. Buurtbewoners hadden zich vooraf aan kunnen melden voor de dag. Als eerste werd een inspectieronde van de tuinen gehouden en de nodige werkzaamheden in kaart gebracht.

Er werden groepjes geformeerd en door de dag heen vier tuinen opgeknapt. Onkruid werd verwijderd, heggen werden gesnoeid, tegels werden gewipt en de tuinen werden uiteindelijk opgefleurd met nieuwe bloemen en planten.

Verschillende buurtbewoners hielpen spontaan een handje mee of keken toe hoe vrijwilligers hun handen vuil maakten. Anderen kwamen nieuwsgierig een kijkje nemen en maakten met elkaar een praatje. Op deze manier stimuleerde de actie ook weer andere buurtbewoners om aan de slag te gaan met hun voortuin.

Snijplank
Volgens Thea van Hulst, wijkbeheerder van Eigen Haard, was de actie een groot succes. De uitstraling van de wijk heeft volgens haar echt een boost gekregen en ze zag bewoners die erg dankbaar waren. De dag werd afgesloten met een gezamenlijke lunch en het uitdelen van een presentje aan de vrijwilligers. Zij ontvingen een snijplank voorzien van de Aalsmeerse watertoren. Na evaluatie wordt bekeken of het idee volgend jaar voor herhaling vatbaar is in een andere wijk.

(Foto’s pr)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin