Hornmeerpark krijgt meer licht en lucht

Door de aanleg van twee extra voetbalvelden bij FC Aalsmeer, zijn er inmiddels flink wat bomen gekapt in het Hornmeerpark. De uitbreiding van het voetbalcomplex is niet de enige reden om te kappen. Het park kon een opknapbeurt sowieso goed gebruiken. Door veel grote bomen weg te halen, krijgt de lagere beplanting meer licht en oogt het park een stuk verzorgder.

Niet iedereen is blij met de kaalslag die momenteel plaatsvindt. Maar volgens wethouder Gertjan van der Hoeven, afgelopen donderdag sprekend op een bijeenkomst in het gemeentehuis, komt alles weer goed. “Het is nu even wennen, maar over een paar jaar hebben we weer een prachtig park. Het is sinds de aanleg in de jaren ’60 niet goed onderhouden, dus moet er nu flink worden ingegrepen.”
 
Verwensingen
De bomenkappers hebben tijdens hun werkzaamheden meer dan eens verwensingen naar het hoofd geslingerd gekregen van passanten die het er niet mee eens waren. Maar dankzij de kennis van de Amstelveense plantsoenendienst, gespecialiseerd in parkaanleg en -onderhoud, wordt er alweer gewerkt aan nieuwe aanplant. Afgelopen week werden al tientallen hulststruiken geplant.
 
Toegang
Het wachten is nu op het dempen van de sloot. Deze moet ruim een half jaar worden voorbelast alvorens men aan de slag kan met het aanleggen van de twee voetbalvelden. De vrachtwagens en het overige zware materieel dat daarvoor nodig is, moet via een nog aan te leggen verbinding via de N196 toegang krijgen tot het park.
Wensenlijstje
Voor kinderboerderij Boerenvreugd komt de aanpak van het park op een goed moment. Het kappen van een achttal grote bomen stond namelijk al langer op het wensenlijstje. Nu kon dat in een moeite door met de rest van het park. Daarmee bespaart de kinderboerderij naar schatting ruim 10.000 euro. Een aantal boomstammen heeft al een plek gekregen op de grasvelden. Voor de geiten een aantrekkelijke klimconstructie, voor de boerderij een mooie aankleding.
 
Ook hier telt het voordeel dat er meer licht op het terrein valt zwaar mee. Dankzij de verdwenen bomen groeit het gras beter en kunnen bezoekers op nog meer plaatsen lekker in het zonnetje zitten.
 
Foto's: behalve kappen van bomen wordt er ook nieuw groen aangeplant; de sloot zal binnenkort gedempt worden; medewerkers van Boerenvreugd op het nieuwe 'geitenklimtoestel' (Foto's Arjen Vos), het park gezien vanaf de Legmeerdijk (foto Yo Meijer).
 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel