Honey Highway kent vervolg

Aalsmeer zet zich in voor de met uitsterven bedreigde bij. Zo werd vorig jaar langs de Legmeerdijk, tegenover Flora Holland, al een zogenaamde Honey Highway aangelegd, een initiatief van biologisch-dynamisch imker Deborah Post.  In september dit jaar werd een compleet bijeenvolk geplaatst in diezelfde Honey Highway en in april deelde de voormalige lokale politieke partij Aalsmeerse Belangen nog zaadzakjes uit aan inwoners om zelf een mini-paradijs voor bijen aan te leggen. Initiatieven die een vervolg krijgen door ook de basisscholen te prikkelen iets aan de bijenstand te doen.

Stichting Bijenvrienden zou graag zien dat de basisscholen een bijenhotel plaatsen. Een bijenhotel draagt bij aan de kennis bij kinderen over het onmisbare insect, maar, niet geheel onbelangrijk: bijenhotels bieden een schuil- en overwinteringsplaats voor het zoemende bezige volkje.

Opgerolde krant
Terwijl menige bij zijn of haar levenseinde vindt onder een schoen of een opgerolde oude krant, wordt de wilde bij wereldwijd serieus met uitsterven bedreigd. Veel mensen zijn bang om gestoken te worden door een bij, echter, de angel van de bij is dusdanig klein dat er van steken geen sprake kan zijn. Wilde bijen zijn onmisbaar voor de voedselproductie. Zonder deze bestuivers geen groente en fruit. 

De Provincie maakt het financieel mogelijk om 200 bijenhotels te plaatsen in Noord-Holland. Scholen met interesse kunnen zich aanmelden bij Stichting Bijenvrienden via info@bijenvrienden.nl

Tekst: Mariëlle Wegman; foto's: insectenhotels in Aalsmeer (foto's archief AV)

(advertentie)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin