Hoe kies je de juiste survival uitrusting?

Survival is een uitstekende manier om je mogelijkheden en beperkingen te testen. Er is geen gebrek aan liefhebbers van dergelijke extreme activiteiten. Onze eerste survivaltocht kan echter enkele zorgen en vragen oproepen, zoals hoe we ons moeten voorbereiden en welke accessoires we moeten meenemen. Als we naar een georganiseerd survivalevenement gaan, worden dergelijke zaken geregeld in het reglement. Meestal kunnen we tijdens de survival verschillende soorten tactische uitrusting gebruiken, maar sommige uitrusting is verboden.

Net als bij airsoft is er bij survival een groep producten die nuttig is tijdens verschillende survivalactiviteiten – ongeacht hun aard en omgeving. Het maakt niet uit of survival plaatsvindt in het bos of in de stedelijke jungle – het is zeker de moeite waard om een multitool of een multifunctioneel zakmes te hebben. Dit zijn meerdere gereedschappen in één waarmee we verschillende dingen kunnen doen. Het past gemakkelijk in een zak, en we kunnen er altijd iets mee snijden, schroeven of losmaken.

Handschoenen
Laten we nu overgaan tot beschermende accessoires, die ook de moeite waard zijn om aan te schaffen. Tijdens het overleven kun je gemakkelijk snijwonden of andere verwondingen oplopen, dus beschermende handschoenen zijn een must. Maar niet zomaar gewone handschoenen. Tactische handschoenen, die beschermen tegen snijden of steken, en tegelijkertijd licht en comfortabel zijn. Ze maken het gemakkelijker om verschillende soorten werk uit te voeren – zelfs precisiewerk. Een veiligheidsbril en een gezichtsmasker zijn andere accessoires die onze veiligheid verhogen. Ze beschermen ons gezicht tegen splinters of laaghangende takken.

Het is goed om alle uitrusting in iets te hebben dat je comfortabel kunt dragen, en daar is een tactische rugzak voor. Hij is duurzaam, comfortabel en functioneel – hij is ontworpen om lichtgewicht en ruim te zijn. Extra vakken in de rugzakken bieden snelle toegang tot onze ingepakte uitrusting.

Wat is nog meer de moeite waard om mee te nemen op een survivaltocht? Het is het overwegen waard om speciale tactische kleding mee te nemen, die comfortabeler is dan gewone kleding. Dit is mogelijk dankzij de ademende materialen die ook waterdicht kunnen zijn en beschermen tegen wind of kou. Ze zijn ook uiterst duurzaam omdat ze zijn voorbereid op dergelijk extreem gebruik. Tijdens het overleven kan gewone kleding gemakkelijk beschadigd raken, dus is het beter om jezelf uit te rusten met speciale shirts, jassen of broeken.

De kwaliteit van de accessoires is ook erg belangrijk – ze moeten bestand zijn tegen beschadiging en de elementen. Alleen dan zijn ze betrouwbaar en helpen ze ons daadwerkelijk extreme omstandigheden te overleven. Daarom is het de moeite waard om erkende en bewezen merken uit de tactische industrie te kiezen, die te vinden zijn in gespecialiseerde winkels, zoals Gunfire.com.

(Partnerbijdrage Equote)

Lees vorig bericht

Mathijs Piet promoveert naar Ridder

Lees volgend bericht

‘Samen op vliegreis naar fossielvrij Aalsmeer’


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *