Hoe gaat het straks lopen?

Door: Arjen Vos. Beetje bij beetje wordt zichtbaar hoe de nieuwe Burgemeester Kasteleinweg er straks uit komt te zien en hoe de verkeersstromen moeten gaan lopen. Sommige onderdelen van het tracé roepen vraagtekens op. Reden om bij de voorlichters aan de bel te trekken en te horen hoe het precies zit.

Rijdend vanuit de Dorpsstraat met het centrum in de rug, valt bij het rechts afslaan op dat op de rijbaan een gedeeltelijke onderbroken lijn wordt weergegeven. Vanwege het kleine stukje rood asfalt wat hieraan voorafgaat, lijkt het alsof het om een strook voor fietsers gaat. Dat is echter niet het geval zo laat de voorlichter van de Hoogwaardige Openbaar Vervoervoorziening Aalsmeer-Schiphol Zuid (HOVASZ) weten. De strook naar rechts is voor bromfietsers. Het bordje ‘bromfietsers op de rijbaan’ volgt hier nog. Het fietsverkeer moet straks gewoon de rotonde volgen om aan de overzijde via het fietspad verder te gaan. Nu wordt die route nog tegengehouden door de metalen blokkade zodat er voor fietsers eigenlijk niets anders opzit dan óf rechtsomkeert te maken en via het dorp zuidwaarts te rijden óf, wanneer ze richting Haarlemmermeer moeten, met de fiets aan de hand over het voetpad te gaan.

Afsnijden
Er zijn echter nauwelijks mensen die dat doen. Momenteel is dit pad vanwege de genoemde metalen wegafzetting de enige en snelste verbinding tussen Aalsmeerderdijk en Dorpsstraat en zolang er geen voetgangers in zicht zijn, zullen weinig fietsers de moeite nemen om deze pakweg 150 meter wandelend te overbruggen. Wat de meesten wel doen is via het trappetje halverwege de Kanaalstraat afsnijden. Ook omdat het trottoir vandaar tot aan De Zwarte Ruiter overgaat in een ingezaaide grasstrook. Echter aan de bandensporen te zien, trekt niet iedere fietser zich hier iets van aan.

Foto’s Arjen Vos

2 reacties

  1. Ok apart is dat als je wandelend in dorpsstraat waar alleen voetpad aan linkerkant (als met rug naar centrum loopt)
    Dan moet je voor de rotonde oversteken, dan N196 oversteken en na rotonde weer oversteken..
    Ik ben geen verkeersdeskundige.. maar waarom is zebra pad over n196 niet ook links??
    zoals het was. Nu 2x extra onnodig dorpsstraat oversteken..

    Heeft iemand al de fietsen rekken gezien bij bushalte Stommeerkade??

  2. Zoals ik al eerder enige tijd geleden melde onbegrijpelijke situatie !!! Dus die e bikes die harder kunnen, en waar een geel plaatje op zit en waarvan de bestuurder en hoofddeksel op moet gaat daar ook op fietsen, alleen jammer dat er nu zoveel van deze fietsen zijn waar ze het gele plaatje afhalen en lekker op het gewone fietspad rond scheuren!!!! Het wordt eens tijd dat er eens duidelijk vermeld wordt wanneer je wel en niet (meer) verzekerd bent bij een bepaalde snelheid op een electr fiets, maar het idee is echt belachelijk dat de brommers en e bikes op de weg erbij komen, waar moeten ze heen als ze links af willen ook gewoon over de rotonde dus maak daar alvast maar een rode kruis post…..

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin