Historische film van de maand augustus

Foto's: Stichting Oud Aalsmeer

Door: redactie. Oud Aalsmeer vertoont iedere maand een historisch film op de website van Stichting Oud Aalsmeer en is te bekijken via de knop ‘Film van de Maand’.

De film van deze maand heeft als titel ‘De Dorpswandeling’. Deze rondleiding wordt in het zomerseizoen vanuit de Historische Tuin een aantal keren georganiseerd om mensen de gelegenheid te geven kennis te nemen van de historie van ons dorp.

Feiten en wetenswaardigheden
In deze film wordt rondleider Jan van Veen gevolgd met een groep deelnemers die deze dorpswandeling meebeleven. Het verhaal start op de tribune van de Historische Tuin waar Jan wetenswaardigheden vertelt over het ontstaan van Aalsmeer. Vervolgens gaat de route via het Praamplein naar de Doopsgezinde kerk, de molen in de Zijdstraat, de monumenten in de Dorpsstraat om daarna de eindigen in de Dorpskerk. Onderweg voorziet Jan de deelnemers van allerlei feiten en wetenswaardigheden over al deze monumenten.

Dick P. van der Zwaard heeft voor eigen rekening de film De Dorpswandeling laten maken door Ton Offerman van Hanoff productie. Deze mooie historische film heeft hij geschonken aan Historisch Aalsmeer. Totale duur is ca. 60 minuten.

De fragmenten zijn afkomstig uit verschillende verzamelingen en zijn geschonken aan Oud Aalsmeer. Aan het bekijken zijn geen kosten verbonden.

TV Aalsmeer
De film wordt ook tweemaal op TV Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 11 augustus is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Een dag later, zaterdag 12 augustus juli, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 5 augustus. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

TV Aalsmeer is bij abonnees van CAIWAY te vinden op kanaal 12 en bij gebruikers van KPN/XS4ALL/Telfort op kanaal 1389. Meer informatie: Radio Aalsmeer

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin