Historische film toont sportend Aalsmeer

Door: redactie. Met het naderen van de maand juli laat Oud Aalsmeer weten dat de film van de maand weer op de rol staat. Thema: sport in Aalsmeer.

De eerste film gaat over de Aalsmeerse Tafeltennis club Bloemenlust. Deze is opgenomen in 1964 door Daan Offerman, in 1949 een van de medeoprichters van de club. In de film zijn de leden in trainingsruimte ‘De Puist’ in Bloemenlust te zien. Een aantal namen die voorbij komen: Jaap Jongkind, Daan Offerman, Ab Offerman, Herman Verbeek, Ben Portiers, Herman van der Zwaard, Gerard Vermeer, Jan van Manen, Theo Zandvliet en Nico van Wijk.

De tweede film gaat over de schoolsportdag in 1971 op het toenmalige VVA terrein aan de Sportlaan, de film is gemaakt door Guus van der Geest senior en beschikbaar gesteld door Janny van der Geest. De schoolsportdag werd jaarlijks georganiseerd voor leerlingen van de basisscholen in Aalsmeer. De schoolsportdagfilm is door Siem Kooy van smalfilm omgezet naar een digitaal formaat. Dick P. van der Zwaard heeft beide films bewerkt voor Oud Aalsmeer in beeld. De samengestelde film duurt in totaal zo’n 37 minuten.

TV Aalsmeer
De film wordt ook op het tv kanaal van Radio Aalsmeer uitgezonden. Vrijdag 8 juli is de eerste vertoning vanaf 11.00 uur. Zaterdag 9 juli, is de film nogmaals te zien vanaf 13.00 uur. De uitzendingen worden vooraf gegaan door een inleidend interview met een medewerker van Oud Aalsmeer op zaterdag 2 juli. Het interview door presentator Jan van Veen is te beluisteren op zowel Radio als TV Aalsmeer tussen 12.00 en 13.00 uur.

(Foto’s stills uit film)

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin