Door: redactie. Afgelopen donderdag beleefde een select gezelschap een heerlijke middag in de corridor van de Historische Tuin. Tussen drie en vijf werden hier een kleine twintig mensen tijdens een High Tea verwend met de ‘Smaken van de Tuin’; vijf gangen aan verse, seizoensgebonden producten van letterlijk de eigen bodem, verpakt in originele gerechten.
Dat de Historische Tuin tal van bloemen, bomen en planten herbergt mag inmiddels als algemeen bekend worden beschouwd. Dat er ook van ‘de tuin’ gegeten kan worden is voor veel mensen nieuw. In een kast naast de ingang is de oogst te zien en te koop en donderdag bereidde een groepje dames er een gevarieerde vijfgangen high tea van.
Pittig uitje
Gestart werd met soepje van aardpeer en pastinaak, waarna een hartige taart van tomaat en ui volgde, een stokbroodje paté met herfstchutney, cracker Brie met vijgenjam en zuurdesembrood met snijbiet en bonen. Vóór de afsluiting met allerhande zoetwaren was er nog een carpaccio van gekleurde biet en yacon (een Zuid-Amerikaans knolgewas) en een ingelegd uitje. Bij die laatste sprongen bij menig gast de tranen in de ogen. “Deze is wel erg pittig,” zo klonk het. Maar gelukkig was er voldoende thee en vlierbloesemlimonade in de buurt om te blussen.

Win-win
De aanwezigen en organisatie waren het erover eens dat het evenement geslaagd was. Niet alleen kwamen de smaken van de tuin samen, ook mensen ontmoetten elkaar. Een win-winsituatie die naar meer smaakt en ongetwijfeld een vervolg krijgt.
Dorpswandeling en veiling
Het tuinseizoen is hiermee nog niet ten einde. Komende zaterdag wordt de traditionele dorpswandeling gehouden met aansluitend een veiling op de klok. Klik hier voor tijden en meer informatie.
(Foto’s: Arjen Vos)












/Muller.jpg)




/LJ-de-Vries.png)



