Herdenking Oost

Anders dan op het Raadhuisplein waren op het grasveld aan de Buismalaan geen dranghekken geplaatst en twee coupletten van het Wilhelmus gezongen. Mannenkoor Con Amore verzorgde hier de muziek, begeleid door Theo van der Hoorn op de piano. Hier was ook de groep aanwezig die nog dezelfde avond met de bus naar Wageningen trok voor de 80 kilometer estafette.

Zoals we al eerder schreven vond de herdenking hier plaats rondom een replica van het glazen 'Hells Fury' monument. Ook hier waren veel mensen op af gekomen. Jong en oud had zich hier verzameld om met elkaar de oorlogsslachtoffers te gedenken. Het klimrek bleek met name voor de jeugdige herdenkers uitstekend als tribune dienst te doen.

William Turner
Speciale aandacht was er voor het pas onlangs officieel geïdentificeerde bemanningslid van de B26,  sergeant William Turner die bij de crash in Aalsmeer-Oost 75 jaar geleden het leven liet. Daarover vertelde Willem van Bloemen namens het wijkbestuur.

Namens de gemeente hield kersvers raadslid Willem Kikkert een toespraak en als gastspreekster was schrijfster Jacqueline Quarles van Ufford uitgenodigd. Aansluitend waren er gedichten van enkele kinderen waaronder de achtjarige Yfke Serné die als jongste deelneemster aan de estafetteloop zou meedoen. Ook haar oudere zus Hannah, eveneens deelneemster aan de nachtelijke loop, las een gedicht voor.

Schrik was er na afloop van de ceremonie toen een koorlid onwel werd en met de ambulance moest worden afgevoerd naar het ziekenhuis.

Foto's Jaap Maars, zie ook de gallery onder de advertentie van 'Vrijheid'

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel