Herdenking Kudelstaart

De Kudelstaartse herdenking bij de propeller van de Short Stirling bommenwerper die in oorlogstijd een noodlanding maakte in de Westeinderplassen, werd eveneens goed bezocht. Het jongste raadslid van Nederland, Thirsa van der Meer, hield hier namens de gemeente een toespraak.

Daarin gaf ze aan dat de realiteit achter de heldenverhalen van toen, lang niet zo romantisch was als de werkelijkheid waarin vooral de angst regeerde. En dat het niet altijd de grote daden hoeven te zijn die iemand tot een held maken. “Juist het kleine verzet is een voorbeeld voor ons,” zo sprak ze, “strijden voor een betere wereld, opkomen tegen onrecht, uit durven komen voor je mening: dat zijn dingen die we allemaal zouden moeten doen.”

Inspireren
De Nederlanders die zich destijds hebben verzet, inspireren Thirsa nog steeds, zo liet ze weten. Ook al zat er 55 jaar tussen het einde van de oorlog en haar geboorte. “Dankzij hen die zich toen verzet hebben, leven we nu in een land dat vrij is en waarin we kunnen uitkomen voor onze mening,” aldus Thirsa die de hoop uitsprak dat die gedachte ook de aanwezigen zou inspireren.

Foto's Koos Paehlig

 

 

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin