‘Help Oekraïne!’ zamelt goederen in

Door: redactie. Op tal van plaatsen worden initiatieven genomen om de door de oorlog getroffen Oekraïners te helpen. De organisatie ‘Help Oekraïne!’, een samenwerkingsverband van diverse ondernemers in de sierteeltsector, zet middelen in om hulpgoederen op plekken te krijgen waar deze het hardste nodig zijn.

De organisatie op 5 maart gestart, bestaat onder meer uit de exportbedrijven OZ-HAMI BV en Fleura Metz Group. Zij zetten hun logistieke ervaring van transporteurs die bloemen door heel Europa vervoeren, in om essentiële hulpgoederen te vervoeren. Meerdere keren per week rijden er vrachtwagens naar het grensgebied van Polen en Oekraïne waar veel vluchtelingen verblijven. Ondertussen hebben diverse mensen en bedrijven zich aangesloten om hun krachten te bundelen en structureel transporten met hulpgoederen te organiseren.

Help Oekraïne! richt zich op een combinatie van geld én goederen. Volgens de organisatie om een drietal redenen. Omdat voorraden ter plekke niet altijd direct beschikbaar zijn, er met alle transportinitiatieven bij elkaar een consistente stroom aan voorraden op gang wordt gebracht en dat de mensen ter plekke ervaren dat er om hen wordt gegeven.

Rode Kruis
De hulporganisatie verwacht dat zo’n 70 procent van de goederen afgeleverd wordt aan Poolse opvangcentra geleid door het Rode Kruis. De rest van de goederen wordt afgeleverd op locaties dichtbij en aan de grens, om lokale organisaties en vrijwilligers te steunen bij de eerste opvang en goederen door te zetten in Oekraïne. De exacte verdeling zal afhangen van de behoefte van de diverse locaties op dat moment.

Hulpgoederen kunnen afgeleverd worden bij:

  • Vaneman Automotive – Witteweg 6, 1431 GZ Aalsmeer. Drop off mogelijk van maandag t/m zaterdag van 09.00 tot 17.00 uur (zaterdag vanaf 10.00 uur)
  • The Beach – Oosteinderweg 247a, 1432 AT Aalsmeer. Drop off mogelijk van maandag t/m vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.
  • P.F. Vreeken – Uiterweg 373, 1431 AL Aalsmeer. Drop off mogelijk van maandag t/m zaterdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Er wordt nog gezocht naar meerdere drop-off locaties in Kudelstaart, Rijsenhout, Uithoorn en De Kwakel. Aanmelden kan via 020-7609900 of email: info@helpoekraine.nl

Het meeste behoefte is er momenteel aan voedsel, verzorgingsproducten en medische hulpmiddelen. Kijk op de website van Help Oekraine! voor de complete lijst met hulpmiddelen en meer informatie

(Foto: Help Oekraïne!)

Lees vorig bericht

Lezerspost: ‘Bedankt, mooi weiland in de Schinkelpolder’

Lees volgend bericht

Kunst en muziek in Flower Art Museum


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *