Hele zaterdag feestgedruis

Dit weekend is er veel te doen in bruisend Aalsmeer. Voor jong en oud, maar ook voor gehandicapten. Voornamelijk buitenactiviteiten, dus de weergoden moeten de organisatoren wel gunstig gestemd blijven.

Een evenement waarbij de zon meer dan welkom is, is de Dag van je Leven Botendag op zaterdag, waarbij zo’n vijftig boten de Westeinderplassen op gaan met aan boord mensen met een verstandelijke of lichamelijke beperking. Zie je de vrolijk versierde botencolonne varen? Zwaaien maar!

Veiligheidsdag
Ter voorbereiding op de tiende Junior Pramenrace is er morgenmiddag bij de brandweerkazerne een sportmiddag voor alle deelnemers. Daar strijden de teams tegen elkaar voor het beste startnummer. Publiek mag komen aanmoedigen.

Bij de brandweerkazerne zal het een drukte van belang worden, want ook de Veiligheidsdag wordt daar gehouden. Een open dag van brandweer, politie en ambulancedienst, die ook bij het politiebureau en de brandweersteiger plaats zal vinden. Demonstraties, meevaren met hulpverleningsboten, brandweerman/vrouw spelen en nog veel meer. Altijd een druk bezocht evenement. Burgemeester Jobke Vonk opent het festijn om 10.00 uur bij de brandweer.

Veelzijdig aanbod
Diezelfde middag kunnen geïnteresseerden ook nog langs bij de feestelijke opening en het open huis van het nieuwe Gezondheidscentrum Drie Kolommen. Er is van alles te doen voor de kinderen en iedereen kan een kijkje in de keuken nemen bij de gezondheidsspecialisten.

Verder houdt Visserijbedrijf Rekelhof een open dag, kan de Historische Tuin bezocht worden voor de unieke rozententoonstelling ROOOZ en wordt de Week van The Beatles in de bibliotheek afgesloten met een live concert van zanger en gitarist Rob Taekema.

’s Avonds wordt het tijdperk van 95 jaar VV Aalsmeer afgesloten met een voetbalwedstrijd en een reünie in de kantine voor iedereen die ooit het blauw witte voetbaltenue van de Aalsmeerse voetbalclub heeft gedragen. Voor velen zal dit een emotioneel samenzijn gaan worden.

Eerst bidden
Maar voordat het feestgeweld van start gaat morgen, is er ook nog tijd voor bezinning in de Dorpskerk aan de Kanaalstraat. Vanaf 22.00 uur vanavond kan iedereen aanschuiven bij de Nacht van Gebed, waar verschillende kerken aan meedoen. Tot 06.00 uur op zaterdagochtend is het vrije inloop.  

Meer informatie over al deze activiteiten en meer is te vinden in de agenda. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin