Haken en ogen maken verplaatsing markt complex

Het ziet er naar uit dat de weekmarkt toch langer op het Raadhuisplein blijft dan de bedoeling was. In mei ging de gemeenteraad akkoord met verhuizing naar het Praamplein en liet ze weten dat het 30 september wel zover moest zijn. Gaande het traject blijken er toch meer haken en ogen aan te zitten dan was verwacht.

“De verplaatsing van de markt in Aalsmeer is een complex verhaal,” laat de gemeente via de afdeling Voorlichting weten. Met name op technisch gebied zijn er verschillende gecompliceerde factoren.
 
Zo moet er een oplossing komen voor bepaalde objecten op het Praamplein die een hindernis vormen voor marktkramen en het transport. Plantenbakken, lichtmasten, anti-parkeerbanden en afvalcontainers zullen anders neergezet moeten worden om de markt plek te bieden.
 
Piepschuim
Een andere uitdaging zit hem in de bodem. Het Praamplein heeft een fundering van piepschuim. In combinatie met een hoge grondwaterstand levert dit een lastige klus op voor het plaatsen van elektrakasten en stormankers.
 
Veiligheid
Elektra is misschien nog wel het moeilijkste punt. Stroomvoorziening moet aan strenge veiligheidsvoorschriften voldoen. Daarbij moeten kabels en kasten niet in de weg staan en liggen voor het pleingebruik op andere dagen en tijdens evenementen. Voor de berekening en planning hiervan, is de gemeente afhankelijk van kabel- en leidingenbedrijven.
 
Tijdelijke voorzieningen
De gemeente zegt alles in het werk te stellen om de markt zo snel mogelijk te verplaatsen, maar kan nog geen uitspraak doen over de exacte termijn waarop dit gaat gebeuren. Mogelijk dat er tijdelijke voorzieningen getroffen worden als het te lang gaat duren.
 
Foto: De weekmarkt blijft waarschijnlijk toch wat langer op het Raadhuisplein. 
Foto archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin