Grote belangstelling Oosteindedriehoek

Door: Arjen Vos. De Raadskelder was bijna te klein voor de massa mensen die belangstelling had voor de nieuwbouwplannen in de Oosteindedriehoek. Dat het op het Raadhuisplein al rondjes rijden was in de hoop een leeg parkeervak te treffen, was een voorbode van de drukte in het vooronder van het raadhuis.

Nieuwbouw is in trek. Niet in de laatste plaats vanwege de gastransitie. Een steekproef onder de aanwezigen gaf daar duidelijkheid over. Onder de bezoekers opvallend veel bewoners van Nieuw Oosteinde en Plan Blom die aangaven toe te zijn aan een vervolgstap in hun wooncarrière. Ze willen kleiner wonen omdat de kinderen het huis uit zijn of hebben juist behoefte aan meer ruimte omdat de kinderen opgroeiend zijn. De gesproken doorgroeiers hebben gemeen dat ze liever een vervolgstap zetten in een huis dat helemaal van deze tijd is, inclusief warmtepomp, zonnepanelen en vloerverwarming dan dat ze geld en moeite investeren in het moderniseren van hun huidige woning. Daarbij is het Oosten van Aalsmeer kennelijk aantrekkelijk genoeg om in deze omgeving te blijven wonen.

Groene buffer
Niet alle gesproken aanwezigen bleken verhuisplannen te hebben. Er waren er ook die polshoogte kwamen nemen om te zien of de nieuwbouw niet te veel overlast en hinder gaat geven voor hun bestaande situatie. Met name de bewoners die op de grens van de nieuwbouwwijk wonen en nu nog zicht hebben op grasland hopen dat hun vrije uitzicht niet al te zeer verstoord wordt. Naar het zich laat aanzien moet het met die ongerustheid meevallen. Tussen beide wijken komt een groene buffer met, dat wel, ruimte voor speelvoorzieningen. Destijds was het de Nieuw-Oosteindelingen beloofd, zo vertelde een bezoeker, dat hier sportvelden zouden komen. Daar is in deze plannen duidelijk geen sprake van.

Taartpunt
In totaal gaat het om 850 woningen in verschillende categorieën en verdeeld over drie buurten tussen Aalsmeerderweg en Legmeerdijk. Bij het bekijken van de plattegrond valt op dat er een taartpunt uit de driehoek aan de uiterst oostelijke kant niet is ingevuld. Volgens een woordvoerder van een van de aanwezige ontwikkelaars omdat er geen koopovereenkomst met desbetreffende grondeigenaars kon worden gesloten.

Eerste bewoner
De eerste woningen gaan eind van dit jaar in de verkoop en zullen naar verwachting medio 2025 worden opgeleverd. Een ander opvallend bouwwerk betreft de school die een centrale plaats in de wijk in zal nemen. Daarmee is de eerste nieuwe bewoner van de Oosteindedriehoek al bekend: basisschool De Brug verhuist van de huidige brede school Mikado naar de nieuwe wijk.

Klik hier voor meer informatie over het project

Foto’s/illustraties Arjen Vos, Van Wanrooij Bouw & Ontwikkeling/Roosdom Tijhuis

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin