Groep 8 van De Brug weet alles over veiligheid

(Foto Gemeente)

Door: redactie. In de Week van de Veiligheid die vorige week gehouden werd, stond uiteraard het thema ‘veiligheid’ centraal. Groep 8 van De Brug was uitverkoren voor een bezoek van burgemeester, politie en brandweer. Leerlingen kregen uitleg, konden vragen stellen en zelf spuiten met de brandweerslang.

Burgemeester Gido Oude Kotte vertelde het heel belangrijk te vinden dat inwoners, en zeker ook kinderen, zich veilig voelen thuis, op straat, op school of waar dan ook. Alle partijen die op bezoek waren hebben daar een rol in. “Het is goed om kinderen daarbij te betrekken en ze daarover te informeren,” aldus de burgemeester.

Meer dan branden blussen
Brandweerman Anco vertelde over zijn werk bij de brandweer en dat hij meer doet dan branden blussen. Kinderen leerden dat de brandweer ook in actie komt bij ongevallen, reanimaties en er wordt voorlichting gegeven over brandveiligheid. Eén leerling mocht een brandweerpak aantrekken, een andere leerling mocht ervaren hoe zwaar een ademluchttoestel op je rug is. Daarna ging iedereen kijken bij de brandweerauto en even spuiten met een echte brandweerslang.

Politieagent Kim en haar collega Martijn vertelden over het politiewerk: van inbraken tot verkeersongelukken, van verwarde mensen tot gewapende overvallen. Ook het politie uniform werd uitvoerig besproken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin