Groenstrook in trek

Met ontzag voor deze geheel nieuwe wereld vergaapten gistermiddag en -avond honderden kinderen en hun ouders zich aan alles wat ze binnen en buiten de Groenstrook tegen kwamen. Alles haalde de school uit de kast om deze open dag tot een succes te maken. Zelfs de rode loper was uitgerold. Al regende die kleddernat. Het weer was als enige niet bereid mee te werken aan het feestje van de groene school.

Natuurlijk wordt er tijdens open dagen een extra aantrekkelijk menu voorgeschoteld. Dat doet elke school. Maar wie door de fraaie aankleding en entourage heen kon kijken, kon toch niet anders dan concluderen dat Wellantcollege de Groenstrook een wel heel gevarieerd aanbod heeft. Techniek, dieren, bloemen, planten, koken en bakken; met de Groenstrook kun je letterlijk alle kanten op.

Heel Wellant Bakt
Dankzij een rondleiding langs de highlights kregen de bezoekers een kijkje in de keuken. 'Heel Wellant Bakt' stond er op de schorten van de koks in opleiding gedrukt. Ze hadden hun taarten, koeken en andere baksels dusdanig gepresenteerd dat Anna, Maroeska en Nicole er jaloers op zouden worden.

Enkele deuren verder een dierentuin, compleet met reptielen, kippen, hamsters, cavia's en ander knuffelbaar spul.

Via de aula waar de nieuwe lessen met I-pads gepromoot werden, een foto tegen een greenscreen gemaakt kon worden of gezongen kon worden met de Karaokeshow, ging de tocht naar het technieklokaal, de bloemschikkas en de paardenklas. Wie nog tijd over had, nam de afslag naar de gymzaal waar tal van sporten uitgeprobeerd konden worden.

Dan volgt binnenkort het moeilijkste, namelijk beslissen of dit de school wordt waar de groep achtleerlingen zich de komende jaren zien rondlopen. Daar hebben ze nog een maandje de tijd voor want de inschrijfdagen zijn maandag 11 tot en met woensdag 13 maart.

Volgende week woensdag is de open avond van Wellantcollege De Westplas

Foto's en tekst Arjen Vos, zie ook de gallery onder de advertentie van het Wellantcollege.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin