GroenLinks gaat voor duizend jongerenwoningen

Makelaar Karin Eveleens spreekt de aanwezigen in het Dorpshuis toe (Foto GroenLinks)

Tijdens de Meet-Up bijeenkomst van dinsdag 22 februari in het Dorpshuis van Kudelstaart is enthousiast gereageerd op de oplossingen voor de wooncrisis. Natuurlijk is de invloed van landelijke maatregelen enorm maar het is zeker zo dat de gemeente flink kan bijdragen aan het tekort aan jongerenwoningen

Karin Eveleens, makelaar en woningmarktconsulent, hield een boeiende inleiding waar ze een aantal voorbeelden uit haar praktijk gaf. Daaruit bleek duidelijk dat starterswoningen al snel ten prooi vallen aan speculanten en dat jongeren daardoor geen kans hebben op een woning, tenzij ze een zak met geld meekrijgen.

Alle partijen enthousiast
Kees Buskermolen van Nieuw Aalsmeer (bekend van het duizend bomen plan) is mede initiatiefnemer van FlexWonen in Aalsmeer. Vooral gericht op het oplossen van in-de-weg staande regelgeving. Zorgen dat er kwalitatief goede en duurzame woningen met een beperkte investering op tijdelijke basis (tien tot vijftien jaar) in Aalsmeer geplaatst kunnen worden. Volgens Buskermolen is hij alle politieke partijen in Aalsmeer langs geweest en hebben alle partijen enthousiast gereageerd.

Bestaande plannen openbreken
Er ontstond een levendige discussie, niet zozeer over de vraag of FlexWonen een goed idee is maar vooral over hoe en waar het ingevuld kan worden. Het woon gedeelte van het programma van GroenLinks geeft aan dat er duizend jongerenwoningen gerealiseerd gaan worden. Deels door bestaande plannen, zoals de Nieuw-Oosteinderdriehoek, Westeinderhage en Hoofdweg-Zuid, open te breken en daar het aantal jongerenwoningen flink te verhogen. Ook wil GroenLinks fors werk maken van kleinschalige projecten met bijvoorbeeld FlexWonen. Daarnaast is GroenLinks voorstander van een zelfbewoningsplicht; als je een huis koopt, ga je er zelf wonen. Ook is het nodig om de duizend jongerenwoningen te voorzien van een anti-speculatiebeding.

Tweede Kamerlid
De volgende Meet-Up zal Suzanne Kröger, Tweede Kamerlid, verantwoordelijk voor klimaat en Schiphol vanuit GroenLinks met de bezoekers in gesprek gaan over deze onderwerpen. Die bijeenkomst is op dinsdag 8 maart om 19.30 uur in The Beach op de Oosteinderweg.

(Dit is door GroenLinks zelf aangeleverde content in het kader van de verkiezingen)

 

 

Lees vorig bericht

Vacature: ICT Engineer

Lees volgend bericht

Verenigingen in schijnwerpers bij Waterlelie


Plaats reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *