Groene Lint officieel opgeleverd

Door: Arjen Vos. Dat bewoners iets in de gemeente in gang kunnen zetten en voor elkaar kunnen krijgen bewijst de aanleg van wandelroute ‘Het Groene Lint’. Het bewonersinitiatief werd opgepakt door de gemeente en betaald door Stichting Leefomgeving Schiphol. Maandag werd het pad officieel in gebruik genomen.

Bernt Schneiders en Sven Spaargaren onthullen, Rob Lutgerhorst, Marcel Bartels en Gert Jonkers kijken toe

Omdat de kans groot was dat het geplande zaad zou verwaaien, was maandagochtend voor een andere ceremoniële openingshandeling gekozen. Aan SLS-voorzitter Bernt Schneiders, voormalig burgemeester van onder meer Haarlem de eer om samen met wethouder Sven Spaargaren het naambord te onthullen op de hoek van het Spoorlijnpad en de Linnaeuslaan. Daar werd ook lof toegezwaaid naar de initiators die begin 2018 met het idee naar buiten traden.

Bloemen waren er daarom voor Marcel Bartels, Rob Lutgerhorst, Sietske Bon-van den Broek (die op vakantie was) en Gert Jonkers. Ook Klaas Joren behoorde tot het gezelschap kartrekkers maar overleed nog voor het lint gereed kwam. Het had dan ook bijna zes jaar geduurd van idee tot uitvoering.

Opletten geblazen bij de gedwongen oversteek

Hindernissen
Van de buurtbewoners die persoonlijk waren uitgenodigd om de ceremonie mee te maken had slechts een enkeling die moeite genomen. Tijdstip en weer zullen daar vermoedelijk debet aan geweest zijn. Degenen die er wel waren bewandelden met elkaar het pad richting de molen waar ze werden opgewacht door een koffiekar. Onderweg kwamen zij erachter dat er toch nog enkele hindernissen in dit deel van de route zitten. De Schipholparkeerplaats tegenover het voormalige Proefstation blokkeert de route dusdanig dat er een oversteek gemaakt dient te worden en die is bepaald niet ongevaarlijk. Dichterbij de molen is het pad tijdelijk geblokkeerd vanwege werkzaamheden aan het gemaal. Dat neemt niet weg dat wandelliefhebbers dankzij de aanleg meer keuze hebben in het kiezen van een route. Die is met name aan de kant van het Spoorlijnpad vanwege gekapte bomen en geruimde struiken nog niet heel erg groen maar de gemeente belooft dat daar binnenkort wat aan gedaan gaat worden.

(Foto’s: Arjen Vos)

 

2 reacties

  1. Je hebt groot gelijk, Henk, woningisolatie tegen vliegtuigherrie is nóg belangrijker dan groene wandelroutes tegen vliegtuiguitstoot.. Maar SLS heeft ons gegarandeerd, dat het één het ander niet uitsluit! Dus als iemand recht heeft op isolatiesubsidie dan moet hij dat zeker krijgen!

  2. Het is mooi geworden. De Hogedijk mag niet gebruikt worden, een voordeel voor ons weggetje. Heel veel mensen lopen hier langs dat weet Marcel ook die woont er ook. Toch 1 bezwaar: vlak bij ons komen mensen niet in aanmerking voor isolatie. SLS had het beter daar aan kunnen besteden. Sorry Marcel, het is mooi geworden, ik zal wel een zeur zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin