‘Groene Liefde’ bij Kom in de Kas

Kom in de Kas 2023

Door: redactie. De 46e editie van Kom in de Kas vindt dit jaar plaats op zaterdag 6 april. Het grootste publieksevenement van de glastuinbouwsector staat in het teken van Groene Liefde. Volgens de organisatie is er heel veel ‘groene liefde’ om te geven: “voor elkaar, voor de sector, voor de kweker, voor de producten uit de kas en nog veel meer.” Er zijn in de regio Aalsmeer zes bedrijven te bezoeken.

(Foto’s: archief AV/Arjen Vos)

Tijdens Kom in de Kas krijgt iedereen de kans om in de kassen te kijken en zelf te zien en te beleven hoe gepassioneerd en liefdevol kwekers te werk gaan. De kwekers vertellen bijvoorbeeld hoe zorgvuldig er wordt omgegaan met energiebronnen, water en voedingsstoffen. Bij van Klaveren Plant verwarmen ze kassen met behulp van warmte- en koudeopslag.

Handelskwekerij Ubink is uitgegroeid tot een vooraanstaand bedrijf in Europa op het gebied van cactussen en vetplanten. Inmiddels telt het bedrijf in Kudelstaart 60.000 vierkante meter moderne kasruimte waar meer dan honderd soorten vetplanten en meer dan tweehonderd soorten cactussen worden geproduceerd en wereldwijd worden verkocht. Arcadia Chrysanten is het loket voor de geplozen chrysant in Nederland. Bunnik Bromelia is gespecialiseerd in de teelt van Bromelia’s en bij Quakelplant kun je hedera’s, dahlia’s en andere potplanten bekijken. Sabra Exotics is een bedrijf dat tropische planten importeert en verhandelt. Zo heeft elk deelnemend bedrijf iets eigens te bieden.

Activiteiten
Bezoekers krijgen uitleg over het oogsten, sorteren, oppotten, uitzetten en water geven van de planten. Uiteraard staat de kweker overal klaar om vragen te beantwoorden. Op diverse locaties zijn aantrekkelijke fotoplekken ingericht. Voor de kinderen wordt een interactieve speurtocht en diverse spelen georganiseerd.

Over Kom in de Kas
De openingstijden zijn van 9 tot 16 uur. Parkeren kan bij de deelnemende bedrijven. Kom in de Kas is gratis en wordt mede mogelijk gemaakt door Glastuinbouw Nederland, GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis, Sazas, Plantion, Bloemenbureau Holland en Axia Seeds. Volg Kom in de Kas via Facebook, Instagram en LinkedIn. Voor meer informatie kijk op de website komindekas.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel