Groene hesjes dankzij De Pomp

Geen gele hesjes, ook geen knalrode, maar een frisgroene outfit voor de vrijwilligers van de begin dit jaar opgerichte stichting SAM: Sociale Activiteiten Medemens. Afgelopen dinsdag, op de gebruikelijke wandelmiddag van de voormalige Rode Kruismedewerkers, was er de feestelijke overdracht van de nieuwe kledij in de grote zaal van Zorgcentrum Aelsmeer.

Met genoegen zag voorzitter Jan Kwak van de nieuwe stichting een goed gevulde zaal vol enthousiaste vrijwilligers voor zich. Met een tevreden lach ook aanwezig Jan Zekveld, 35 jaar lang de actieve voorzitter van De Pomp. De opgeheven buurtvereniging is de gulle schenker van de nieuwe outfit voor de vrijwilligers 

Beter stoppen
Zekveld: “De Pomp was niet meer capabel door te gaan met de activiteiten die tientallen jaren door ons werden georganiseerd. Ikzelf ben 77, het oudste bestuurslid is 80 jaar. We hebben toen gezegd: jongens we kunnen beter stoppen.“

Zekveld schetst een beeld van de buurtvereniging die jarenlang een hechte band had met de bewoners in Aalsmeer-Zuid.

De Pomp als logo
“We hadden nog 270 leden in leeftijd variëerend van 20 tot 80 jaar, eens in de maand werd er nog gekiend. En er was ook nog wat geld in kas. We hebben toen besloten dit bedrag beschikbaar te stellen voor SAM om daar de vrijwilligers aan nieuwe hesjes te helpen. We hadden wel een voorwaarde: we zouden het op prijs stellen als het logo van De Pomp daarop zou komen te staan. En je ziet, zo is het gebeurd.”

Hartstikke blij
Voorzitter Jan Kwak was verheugd dat veel van de vrijwilligers, die zich al jaren inzetten voor de rolstoelwandel- en rolstoelfietsclub zich wederom beschikbaar hebben gesteld voor de nieuwe stichting aan de slag te gaan. 

Kwak: ”Ik ben hartstikke blij dat, twee maanden na opheffing van de vrijwilligersgroep van het Rode Kruis, bijna iedereen spontaan is meegegaan naar SAM die zich ook zal presenteren op de 7 mei te houden braderie.”

Wethouder Alink sloot zich aan bij die woorden waarna het gezelschap zich gezamenlijk naar de nabijgelegen dorpspomp begaf voor de groepsfoto.

SAM en De Pomp, symbolischer kon het haast niet.

Tekst: Leni Paul, foto's Arjen Vos

(advertentie)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin