Gratis naar ‘Groene Film’ in De Spil

De Spil vanaf de Bilderdammerweg (Foto Google Streetview)

(Advertorial) Zondagavond 19 maart om 19.00 uur wordt de documentairefilm: ‘Once upon a Forest’ vertoond in kerkelijk centrum de Spil in Kudelstaart.

De film sluit aan bij de ‘groene maand’ maart waarbij het accent ligt op het beheer en het behoud van de aarde. De bioloog Francis Hallé vertelt het verhaal van de bomen. Hij was getuige van het ontstaan, groeien, leven en sterven van de bomen in het woud. In de film wijst hij samen met cineast Luc Jacquet (bekend van het Oscar winnende ‘March of the Penguins’) de weg in de tijd en ruimte van een groeiend en bloeiend regenwoud. Deze natuurdocumentaire is de wake-up call die de teloorgang van het woud aan de kaak moet stellen.

Majestueuze plaatjes
Het belang en de schoonheid van het bos worden inzichtelijk gemaakt. Met een zwevende camera boven het bladerdek levert dat zeer majestueuze plaatjes op. Het bos komt zo zichtbaar tot leven. Ook aan de grond gebeurt er veel. De lichtinval, regisseur van de boomgroei, speelt daarin een belangrijke rol. Daar die groei traag verloopt, wordt er gebruik gemaakt van computeranimaties die dergelijke processen versneld kunnen afspelen. In 700 jaar herstelt het bos zich als de mens niet ingrijpt. We zien Hallé in de toppen van de bovenste bomen zitten, de bossen te bestuderen en tekenen. De groene longen van de tropische wouden zijn essentieel voor de zuurstofhuishouding van de planeet.

Weet u/ je welkom. Om 19.00 uur in de Spil, inloop met koffie en thee, om 19.15 uur start de film. Na afloop is er tijd voor een nagesprek met een drankje. Entree gratis.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel