Gratis compost bij Meerlanden

Zaterdag 17 maart is het weer traditioneel de Landelijke Compostdag. Bewoners van Aalsmeer kunnen deze dag gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat van Meerlanden in Rijsenhout. Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de Groene Energiefabriek en zo zien hoe de compost gemaakt wordt.
 
Het scheiden van GFT is volgens Meerlanden letterlijk het begin van iets moois; het levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem. 
 
Voor het ontvangen van gratis zakken MeerCompost tijdens de Landelijke Compostdag kan om een legitimatie worden gevraagd. De zakken worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt. Meer informatie is te vinden op de website van Meerlanden.
 
Rondleiding
Naast het ophalen van compost kan het publiek op de Compostdag ook zelf zien hoe GFT in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout 100 procent wordt gerecycled tot zes nuttige producten. Inclusief een nieuw product dat vanaf dit jaar wordt toegepast in gifvrije onkruidbestrijding. Rondleiders laten geïnteresseerden in een half uur het hele proces van groenafval tot groene producten zien. 
 
De (gratis) rondleidingen vinden doorlopend plaats van 9.00 tot 14.00 uur en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk tot maandag 12 maart opgeven via de website van Meerlanden.
 
Foto archief AV
(advertentie)
 
 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel