Graankorrel wint afvalrace en pakt Milieuheldenprijs 2016

Vanmorgen vond in De Oude Veiling de bekendmaking van de ‘Milieuhelden van 2016’ plaats. Na een spannende afvalrace waren er nog drie scholen over gebleven. De Graankorrel, De Wegwijzer en De Oosteinderschool. Zij streden vandaag om de eerste plaats door hun ideeën te presenteren aan elkaar en een vakkundige jury.
 
De leerlingen van groep zeven van De Graankorrel zijn daarbij op de eerste plaats geëindigd. De jury vond dat het Milieuheldenboek van de Graankorrel vol stond met allerlei goede ideeën, die helder uitgewerkt waren en helemaal van deze tijd. Als prijs kregen de leerlingen van de Graankorrel een begeleide workshop om in groepjes een ontwerp en een slogan maken. Dit ontwerp wordt op magneetstickers afgedrukt en mag een maand lang op kleine wagens van afvalverwerker De Meerlanden hangen. Ze ontvingen hun prijs uit handen van Wethouder Jop Kluis.
 
Musical
Tweede werd groep acht van De Wegwijzer. Deze leerlingen openden hun presentatie met ‘Troep maken is boete betalen’ en lieten zien hoe láng afval nodig heeft om af te breken. De jury vond het vooral mooi dat de leerlingen een scenario voor een schoolmusical hadden geschreven met de titel: ‘Plastic’. Deze musical gaat over zwerfafval in zee. Als prijs kregen de leerlingen dat zij het scenario van de schoolmusical in scene mogen zetten in Filmmuseum Eye. Ze krijgen hierbij professionele begeleiding van de medewerkers van Eye.
 
Monster
De derde plaats ging naar groep acht B van de Oosteinderschool. Zij hadden een spel om afval te verzamelen gemaakt en ‘Monster’ bedacht: een nieuwe vuilnisbak die uit verschillende bakken bestaat om afval te scheiden. Stop je je afval in de verkeerde bak, dan gooit ‘Monster’ het er weer uit. Als prijs kregen zij vijf workshops waarin ze leren om van afval nieuwe dingen te maken.
 
Wethouder Jop Kluis: ‘Het is mooi om te zien dat de leerlingen al jong bezig zijn met duurzaamheid en ze vandaag echt met goede duurzame ideeën zijn gekomen. Dit past ook goed binnen het duurzaamheidsbeleid van de gemeente.’
 
Voorstelling
Om leerlingen al jong met duurzaamheid bekend te maken bood de gemeente Aalsmeer ook dit jaar weer alle plaatselijke basisscholen de voorstelling en workshop ‘Hoe word ik een milieuheld?’ aan van de Stichting Milieubende, die leerlingen aanzet tot nadenken over oplossingen voor de huidige milieu- en klimaatproblematiek.
 
Foto's: van boven naar beneden De Graankorrel, De Wegwijzer en De Oosteinderschool. (Foto's Gemeente Aalsmeer)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel