Gouden Gniffel 2022: we hebben een winnaar!

(Foto Jaap Maars)

Door: Mariëlle Wegman. De afgelopen week draaiden de servers van Google ‘overuren’ om de stemmen bij te kunnen houden en ons steeds op de hoogte te houden van de tussenstand. In totaal werden 33 stemmen uitgebracht, waaronder een via email. In vergelijking met de strijd om de Gouden Gniffel 2021 moest editie 2022 het met wat minder aanloop doen, maar dat haalt de glans natuurlijk niet van de winst.

Het winnende onderschrift

We zullen u niet langer in spanning houden, want zoals gezegd: we hebben een winnaar. Of beter gezegd: een winnares, want de  inzending die op de meeste voorkeursstemmen mocht rekenen is ‘Hij dacht met stille trom te vertrekken..’ van Ellen Baggen. Proficiat! De tweede plaats is voor ‘Verliezers stoelendans in de rij om winnares te feliciteren..’ van Mardina Buis (6 stemmen) en de derde plaats is vergeven aan ‘Code oranje/rood, het advies om binnen te blijven werd in de wind geslagen..’ van Jeroen van Dillewijn (5 stemmen, inclusief een via email).

Ellen Baggen is de vierde in rij die de Gouden Gniffel in de wacht weet te slepen. Overigens wel de eerste vrouwelijke winnares, is tóch memorabel. Lang verhaal kort, we maken binnenkort een afspraak met de winnares om de trofee persoonlijk te kunnen overhandigen.

Kers op de taart
Het was voor de redactie ook het afgelopen jaar weer een genoegen om u wekelijks te voorzien van een nieuwe ‘verzin en win’, bijna net zo groot als het genoegen om alle inzendingen te ontvangen en te lezen. De kers op de taart is wel de jaarlijkse verkiezing. Aankomend jaar gaan we daarom gewoon verder met deze rubriek. We kijken weer uit naar uw enthousiasme en originaliteit!

 

 

2 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin