Goed voorbeeld verbinding bedrijfsleven met zorg

Ons Tweede Thuis Dagcentrum Amstel-Meer kreeg uit handen van John Celie, directeur-eigenaar van Celieplant en Bouquetnet en zijn vrouw Ingrid, een cheque ter waarde van € 17.500. De lang gewenste elektrische rolstoelfiets kan hier onder andere mee aangeschaft worden.

John Celie opende in juli een nieuw bedrijfspand op Green Park Aalsmeer en vroeg alle genodigden en relaties voor de opening geen cadeau te geven, maar een bijdrage voor Dagcentrum Amstel-Meer. Heel de zomer bleven de donaties binnenkomen en het bedrijf heeft zelf ook een deel bijgelegd.

Verbinding met zorg
Celie vindt het belangrijk om het bedrijfsleven te verbinden met de zorg. Met Dagcentrum Amstel-Meer heeft hij een speciale band, omdat zijn zoon Jordy er dagbesteding heeft. Hij kende de wensen van de voorziening. Amstel-Meer is een dagcentrum voor (vooral) volwassenen die een matig of ernstig tot zeer ernstig verstandelijke, lichamelijke en/of zintuigelijke handicap hebben. De cliënten die het dagcentrum bezoeken, hebben intensieve verzorging en ondersteuning nodig.

Gezien de veranderingen en bezuinigingen die in de zorg te verwachten zijn, wil Celie het komende jaar samen met de leiding van Amstel-Meer bekijken wat het bedrijfsleven kan betekenen voor het dagcentrum. Hij wil andere ondernemers in de regio enthousiast maken om de verbinding te maken met zorginstellingen.

Participatie in samenleving
Ons Tweede Thuis is blij met de donatie en de plannen van Celie. In het kader van participatie van mensen met een verstandelijke beperking in de samenleving is het mooi dat het lokale bedrijfsleven en de zorg samen kijken wat ze voor elkaar kunnen betekenen.

Bij Celieplant werken ook Wajong-medewerkers die volledig binnen het bedrijf geaccepteerd zijn. Vorige week zijn de Aalsmeerse wethouders op bezoek geweest in het nieuwe bedrijfspand.

Foto: de cheque-overhandiging werd gevierd met een klein feestje en taart (foto Ons Tweede Thuis)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel