Gezelligheid op kerstmarkt de Spil

De jaarlijkse kerstmarkt van de Samen op Weg Gemeente bracht gisteren in Kudelstaart heel wat mensen op de been. Wie nog geen kerststukje in huis had kon zijn of haar hart ophalen. Of zich laten verleiden tot nog zo'n groen kunstwerkje. De kerkruimte van de Spil was helemaal in kerstsferen gebracht. 

Velen kwamen voor de gezelligheid en het was dan ook lekker druk. Wie wilde kon een broodje eten, genieten van een kopje erwtensoep of iets zoets nuttigen. Ook de kinderen konden zich prima vermaken aan de knutseltafel. Met cd en waxinelichtje konden ze een grappig kerstlichtje maken. 

Goed doel
Maar er was meer te koop, zoals vogeldecoraties, boeken, zelfgemaakte (kerst) kaarten, cd's en dvd's. Maar je kon ook naar huis gaan met jam, chocolade, tulbanden, brownies, kerstkoekjes en meer. En de enthousiaste heren achter het wijnkraampje brachten wijn aan de man of vrouw.

De netto opbrengst was € 5000. Daarvan gaat de helft naar de kerkgemeenschap zodat er nieuwe materialen aangeschaft kunnen worden. Maar de SOW'ers denken niet alleen aan hun eigen kerk, want de andere helft gaat naar World Vision, die zich inzet voor kinderen in ontwikkelingslanden op het gebied van gezondheid en onderwijs. 

Foto's: de kerstmarkt in de Spil trok veel publiek (foto's Ilse Zethof)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel