Geraniummarkt trekt duizenden naar dorp

Het centrum van Aalsmeer barstte zaterdag bijna uit zijn voegen. De combinatie van Geraniummarkt, braderie en heerlijk voorjaarsweer trok duizenden bezoekers naar de dorpskern. Verkeersregelaars hadden de handen vol om de mensenstroom, al dan niet in blik, in goede banen te leiden en zaten menigmaal met diezelfde handen in het haar.

Aan de oproep van de organisatie (KMTP Groei&Bloei / Meer Aalsmeer) om vooral met de fiets naar dorp te komen en de auto te parkeren in de garage van de Studio's werd door velen gehoor gegeven. Degenen die toch per sé graag op het aankomende Lidl- of Praamplein wilden parkeren moesten geduld hebben.

Goede doelen
Eenmaal op de markt kon de bezoeker genieten van een bijzonder ruim assortiment tuinplanten waarvan de kwaliteit hoog was. Naast de inmiddels bekende gezichten van de beroepskwekers die jaarlijks neerstrijken op het Raadhuisplein, ook diverse goede doelen die hun handel aan de man brachten. De sfeer was goed en de planten gingen als zoete broodjes.

Voor slechts één euro konden kinderen een bloemstukje maken voor moederdag. Onder deskundige begeleiding. met topkwaliteit bloemen en originele bindmaterialen werden de mooiste vaasjes opgemaakt.

Open Tuinendag
Het KiKateam dat voor een donatie de planten bij de mensen thuis bracht of bij de auto bezorgde, deed eveneens goede zaken. De oranje versierde bakfietsen reden af en aan met bakken vol bloeiend goed. En ondertussen maakte de KMTP ook dapper reclame en wist menig tuinliefhebber over te halen lid te worden van de vereniging.

De eerstvolgende activiteit die Groei&Bloei organiseert, is de Open Tuinendag in het weekend van 17 en 18 juni. Het is natuurlijk heel goed mogelijk dat daar de planten kunnen worden bewonderd die afgelopen zaterdag werden aangeschaft.

Foto's hierboven Arjen Vos en Jan Daalman, zie ook de gallery onder de advertentie van het Flowerfestival.

(advertentie)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel