Geraniummarkt sociaal en bloemrijk voorjaarsfeest

Wetenschappers houden ons regelmatig voor: je hebt ochtend- en avondmensen. In veel opzichten schijnen ze van elkaar te verschillen. Dat er in Aalsmeer en omgeving kennelijk veel van de eerste categorie zijn gehuisvest, was afgelopen zaterdagmorgen merkbaar toen om kwart voor acht het Raadhuisplein al behoorlijk volstroomde met bezoekers/kopers. Begerig om de mooiste en beste planten uit het grote en gevarieerde aanbod planten in te slaan. Met name voor de goed gevulde stand met de populaire potplant Dipladenia/Mandevilla vormde zich al snel een flinke rij wachtenden.

Aan het eind van de marktdag kon weer worden vastgesteld dat, mede door het gunstige weer, de markt weer voor standhouders en het vele publiek succesvol is verlopen.

De altijd actieve voorzitter Wim van Vliet van Groei&Bloei, afdeling Aalsmeer en zijn helpers keken om vijf uur 's middags tevreden terug. Originele en fleurige trekker was bij Groei&Bloei de door Ingrid Hooijman bemande bloemschikstand voor kinderen.

Johannes de Heer
Nieuw dit jaar een door een Aalsmeers kerkgenootschap te koop staande piano waarop beurtelings de ernstige muziek van Johannes de Heer werd afgewisseld met frivole jazz/boogie woogiemuziek. We begrepen dat aan het eind van de dag een koper was gevonden. We raden hem of haar wel aan even langs een pianostemmer te gaan.

In de prijzen
Een deskundige jury maakte, zoals gebruikelijk, weer een gang langs al die florale pracht, want zo weten we, de Aalsmeerse Geraniummarkt is niet zo maar een doodgewone presentatie van wat plantjes. Er wordt vooraf bekeken wat inzenders naar de markt brengen en eentje, of beter gezegd, slechts twee aanvoerders kunnen in de prijzen vallen.

Dit jaar mocht Miekje Hoffscholte aan twee bedrijven kunstvoorwerpen uitreiken, te weten aan het bedrijf Moes & Tuin uit Alphen aan den Rijn (beste stand) en aan de firma Scholten uit Kudelstaart (beste kwaliteit).

Daarvoor mochten ook al boeketten worden uitgereikt aan mevrouw Spoor die zich als 65-jarige 42 jaar als vrijwilliger onvermoeibaar inzet in Rozenholm.

Het tweede boeket ging naar Albert Vuil. Goede wijn behoeft geen krans: al vele jaren is zijn naam verbonden aan KiKa. Van de bezorgdienst van KiKa waarover wij vorige week in AalsmeerVandaag schreven werd zaterdag op de markt ook weer volop gebruik gemaakt.

Braderie
En dan was er, na al dat florale geweld, nog de braderie die ook weer een verscheidenheid aan producten en diensten toonde. Op culinair gebied was er het Foodplein bij de Molen waarvan grif gebruik werd gemaakt. De molenaars lieten zich ook niet onbetuigd. Het was tenslotte Molendag en de poffertjes vonden gretig aftrek. Ook SAM, Roparun en de Atletiekvereniging gaven acte de présence en op de aanstaande Europese verkiezingen werd gewezen door de flyerende PvdA-prominenten Omar el Hri en Jan Westerhof.

Een kritische opmerking die diverse bezoekers aan de verslaggever en fotograaf  kwijt wilden: de befaamde mergpijpjes van Spaargaren/Tokkeneer waren dit jaar voor de gevraagde prijs wel wat aan de kleine kant.

Tekst Leni Paul, foto's Jaap Maars. Zie ook de gallery onder de advertentie van de Kunstkas

(advertentie)

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin