Geraniummarkt en Braderie in Aalsmeer Centrum

Door: redactie. Komende zaterdag, de dag voor Moederdag, worden weer de jaarlijkse Geraniummarkt op het Raadhuisplein en de braderie in de Zijdstraat georganiseerd. Verantwoordelijk hiervoor zijn Groei & Bloei en de ondernemersvereniging.

Vele kwekers en bedrijven bieden op het Raadhuisplein diverse producten aan voor de tuin, het balkon of in huis. Uiteraard zijn er geraniums te koop maar er is ook een grote keuze aan andere eenjarige en vaste planten, siergrassen, knollen en diverse kruiden. Vaste klant de Historische Tuin is uiteraard ook weer aanwezig met een veelzijdig assortiment dat ’s morgens in alle vroegte wordt aangevoerd per praam. Bij de stand van Groei & Bloei is een ruilmarkt voor teveel gezaaide planten. Daar zijn ook de kinderen van harte welkom bij kinderknutselclub. Aalsmeers Harmonie zorgt rond de klok van 13:00 uur voor een mini-concert bij het beeld van Flora, de Romeinse godin van de lente en de bloemen.

Braderie
In de Zijdstraat staan ongeveer 80 kramen waar naast winkeliers en marktlui natuurlijk ook verenigingen, goede doelen en andere non-profit organisaties hun producten aan de man brengen. Aan de voet van Korenmolen de Leeuw komt een terras. De plaatselijke horeca is natuurlijk ook de hele dag geopend voor een drankje of lunch.

Parkeren en Kika koeriers
Vanwege de verwachte drukte is parkeren in het centrum lastig, maar je kunt zorgeloos parkeren in de parkeergarage van de Studio’s Aalsmeer, bereikbaar via de Van Cleeffkade. Bij de Kika kraam op de Geraniummarkt kunt u uw aankopen in bewaring geven als u nog verder wilt winkelen. Daar staan dit jaar ook weer Kika Koeriers de hele dag klaar om voor een (gulle) gift uw aankopen per bakfiets naar uw geparkeerde auto of huis te brengen. Alle opbrengsten komen ten goede aan de Stichting Kinderen Kankervrij (KiKa).

Afsluitingen
Vanaf vrijdagavond 12 mei om 21.00 uur wordt het Raadhuisplein afgesloten voor verkeer en kunt u uw auto daar niet meer parkeren. Er is een wegsleepregeling van kracht, dus houd hier rekening mee. Zaterdag 13 mei na 19:00 uur is het plein weer vrij. Ook is de Zijdstraat zaterdag afgesloten voor verkeer door de braderie, net als het kruispunt Weteringstraat/Punterstraat/Zijdstraat tussen 08:00 en 19:00 uur.

Kom zoveel mogelijk op de fiets naar het dorp. Of kom met de boot en meer aan aan het Praamplein dat bereikbaar is vanaf de Ringvaart of aan de Kolenhaven, achter watersportvereniging Nieuwe Meer.

Klik voor meer informatie op onderstaande banner.

(Foto’s archief AV/Arjen Vos)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin