Gemeente wil meer afvalbakken plaatsen

Volle vuilnisbak op Tweede Pinksterdag

Na het zonovergoten pinksterweekend bleven er op het Surfeiland bergen afval achter. Niet alleen in en om de vuilnisbakken, ook op het gras. Met name aan de kant van de waterskivereniging was de hoeveelheid zwerfvuil gigantisch. De gemeente zegt toe het aantal vuilnisbakken te zullen verhogen.

Zowel op sociale media als bij de gemeente zelf werd er geklaagd over de rommel die achter bleef na een dagje strand. Mensen vragen zich verwonderd af waarom er met een lang en extreem zonnig pinksterweekend voor de deur niet vaker geleegd wordt. Of dat er in elk geval extra containers worden neergezet. De bekende rood-paarse bakken puilden al tamelijk snel uit. Al blijkt ook dat mensen bij het zien van een volle bak niet de moeite willen nemen om hun vuil mee te nemen of te kijken naar een andere bak die misschien nog wel ruimte biedt. Opvallend genoeg waren vuilnisbakken aan de andere kant van de heg slechts voor de helft gevuld. Maar omlopen om dat blikje of die lege chipszak weg te gooien lijkt dan net iets teveel moeite.

De gemeente laat weten er iets aan te gaan doen. “We zijn met Meerlanden aan het kijken of we al eerder dan in de zomer extra bakken kunnen bijplaatsen. Zeker met mooi weer en nu mensen dichter bij huis blijven zien we dat er meer aanval wordt aangeboden. Niet alleen op het Surfeiland maar ook op andere plaatsen waar de capaciteit tekort schiet,” laat de afdeling Voorlichting weten. Hoe en wanneer precies is nog onduidelijk.

Tekst en foto’s Arjen Vos

Eén reactie

 1. PAPIER HIER PAPIER HIER

  Mijn schoondochter en zoon en hun kinderen en enkele andere buurtgenoten, proberen elke dag trouw met hun prikker het Surfeiland redelijk weer schoon te krijgen voor de volgende recreatie dag.

  Maar rond de Pinksterdagen was het onbegonnen werk,

  Goed om te lezen dat de gemeente Aalsmeer, meer afvalbakken gaat plaatsen.
  Misschien is een extra ronde van het ledige ervan door Meerlanden ook niet overbodig.

  Om met de krachtige woorden van onze Burgemeester te spreken ‘De maat is vol’.
  in dit geval: ‘De afvalbak is vol’ !

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel