Gemeente vervangt onveilige bomen

Maart '23: bomenkap in de Roerdomplaan (Foto archief AV/Jaap Maars)

Door: redactie. In het kader van de zogenaamde Boomveiligheid worden er komende maand ongeveer 130 onveilige bomen in Aalsmeer en Kudelstaart gekapt. Het gaat volgens de gemeente om bomen die in dusdanig slechte conditie verkeren dat ze om veiligheidsreden verwijderd moeten worden. Ook worden ongeveer 1500 bomen gesnoeid waarbij met name dode takken en takken die in de toekomst voor risico’s kunnen zorgen, worden weggenomen. De klus moet voor het broedseizoen geklaard zijn.

Tegelijk met het kappen en snoeien vindt er een inventarisatie plaats om de vervanging van de verwijderde bomen voor te bereiden. De gemeente streeft ernaar al deze bomen op dezelfde of een alternatieve locatie te herplanten. Dit wordt in de jaarlijkse plantronde in het najaar en winter van dit jaar meegenomen. Maar ook worden er dit voorjaar nog circa 130 nieuwe bomen geplant ter vervanging van de vorig jaar gekapte bomen.

 

 

Eén reactie

  1. nou ja bomen… die 2 jarige sprietjes die ze nu in de grond stoppen kun je nog geen bomen noemen heh.. en al zeker geen vervanging van de bijna 100 jaar oude bomen die ze overal harteloos omhakken…

    ziek.. gevaarlijk.. je bedoelt.. inefficient en duur in onderhoud.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel