Gemeente verbetert verkeersveiligheid Kudelstaart

Vanaf komende maandag start de gemeente Aalsmeer met de uitvoering van drie Kudelstaartse projecten om de verkeersveiligheid te verbeteren. Aangepakt wordt onder meer de omgeving van De Rietpluim, de rotonde aan de Bilderdammerweg en de kruising van de Kudelstaartse weg met de Bachlaan. In zeven weken tijd hoopt de gemeente de klussen geklaard te hebben. 
 
Bij de Rietpluim zal de school-thuis route veiliger en comfortabeler worden door het asfalteren van het fietspad op de Madame Curiestraat. Ook worden er ter hoogte van de kruising met de Zonnedauwlaan oversteekplaatsen gerealiseerd, waardoor er voor voetgangers vanuit diverse richtingen een veilige oversteek-mogelijkheid ontstaat. Zo wordt er bijvoorbeeld één oversteek gerealiseerd op een verkeersdrempel. Ook wordt er op de betreffende kruising markering aangebracht en worden er verkeersborden geplaatst. Deze werkzaamheden starten op 18 juli en zullen circa 5 weken duren.
 
Rotonde sportclubs
Bij de Bilderdammerweg op de locatie van de eindhalte van buslijn 172, wordt een opstelstrook, die ruimte biedt voor twee bussen, aangelegd. Door het realiseren van een dergelijke voorziening hoeven bussen geen gebruik meer te maken van het parkeerterrein Wim kan Dreef, waar veel kinderen van de sportclubs fietsen. Ook de rotonde Bilderdammerweg/ Wim Kandreef wordt aangepast. De fietspaden worden rondgelegd, zodat er een fietsaansluiting is aan zowel aan de kant van de tennisclub als aan de kant van de voetbalclub. Ook hier zal voor de herkenbaarheid het fietspad in rood asfalt worden vergroot. De werkzaamheden start medio augustus en duren circa 7 weken.
 
Kruising Bachlaan
Ten slotte zal ook de kruising van de Kudelstaartseweg en de Bachlaan worden aangepast. De huidige verhoging zal opnieuw geasfalteerd worden en worden voorzien van markering, waardoor de bocht minder glad zal zijn in vergelijking met de huidige situatie. De fietspaden worden voorzien van rood asfalt, waarbij tevens een deel van de dijk wordt opgehoogd. Ook komt er een zebrapad langs het fietspad. De start van dit project is medio augustus en de duur van de werkzaamheden is circa 7 weken.
 
Voor vragen kunt u terecht bij de heer J. Overbeek, toezichthouder van het project, 06-26070605 en/of de heer M. Abrahams, projectleider van het project, 020-5404288.
 
Foto: de rotonde bij de Bilderdammerweg wordt verbeterd en de eindhalte van de bussen krijgt meer ruimte. Foto archief AV

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel