Gemeente promoot hybride warmtepomp

(Foto pr)

(Door: redactie) Naast het zorgen voor goede isolatie en de installatie van zonnepanelen kan een woning ook worden verduurzaamd met de aanschaf van een warmtepomp. Niet ieder huis is direct geschikt voor de installatie ervan maar voor sommige woningen kan een hybride warmtepomp een goede oplossing zijn. Samen met het Regionaal Energieloket organiseert de gemeente Aalsmeer een actie rondom de hybride warmtepompen. Op dinsdagavond 7 maart is er een online informatieavond.

Een hybride warmtepomp werkt samen met de cv-ketel. De warmtepomp zorgt voor het grootste deel van de tijd voor de verwarming van de woning. De cv-ketel zorgt voor warm water en springt bij om de woning te verwarmen als dit nodig is. Hiermee kan flink worden bespaard op gasverbruik en energiekosten. Benieuwd of uw woning en woonsituatie geschikt zijn voor een hybride warmtepomp? Meld u dan aan voor de informatieavond.

Inkoopactie

Op dinsdagavond 7 maart, van 19:30 tot 20:30 uur, kunnen inwoners zich online laten informeren over de hybride warmtepomp. In welke situaties en voor welke woningen is een hybride warmtepomp geschikt? Wat zijn de voor- en nadelen? Wat kost het en wat levert het op? Welke subsidies zijn beschikbaar? Ook wordt er meer informatie gegeven over de inkoopactie. De gemeente, het Regionaal Energieloket en de installateur zijn aanwezig om vragen te beantwoorden. Inwoners kunnen de avond bijwonen vanuit huis, via een laptop of tablet. Meer informatie en aanmelden via regionaalenergieloket.nl/acties.

2 reacties

  1. Ik ben erg blij met mijn hybride warmtepomp. Hiermee heb ik mijn gasverbruik met 2/3 terug kunnen brengen. Vooral als je nog wat onzeker bent of de woning voldoende geïsoleerd kon worden (= stap 1) is het plezierig dat de cv-ketel nog bij kan springen op koude dagen. Wel moet je beseffen dat je meer elektriciteit gaat gebruiken. Dit kan je ondervangen door zonnepanelen. Bij elkaar een stevige investering, maar de moeite waard voor het comfort en, uiteraard, de klimaatwinst.

  2. Is het misschien niet beter om op dit moment geen WARMTEPOMPEN te promoten daar het rendement twijfelachtig is. Het is ook nog zo dat er aanbevolen wordt dat men ook nog een gasketel moet aanhouden voor aanvulling van de energie behoefte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin