Gemeente daagt kinderen uit Junior Cyber Agent te worden

(Foto: Gemeente Aalsmeer)

(Gemeentelijk persbericht) Kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart hebben nog tot 23 april de tijd om de online game HackShield te spelen. Daarna worden de kinderen met de hoogste scores uitgenodigd op het raadhuis om gehuldigd te worden als Junior Cyber Agent. HackShield is gratis te spelen en maakt kinderen weerbaar op internet.

Kinderen zijn steeds vaker online: spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Maar ze zijn zich nauwelijks bewust van de gevaren die hier aan kleven. Daarom zet de gemeente Aalsmeer zich samen met de politie hiervoor in met HackShield. HackShield is een online game voor kinderen van acht tot en met twaalf jaar oud. Door het spelen van het spel leren zij welke gevaren en risico’s er op het internet zijn en hoe zij zich daartegen kunnen beschermen. Onderwerpen als hacken, phising en nep news komen voorbij. Maar ook welke links zijn te vertrouwen, sociale media en veilige wachtwoorden komen aan de orde.

Huldiging
Om de inspanningen van de jonge cyberhelden te belonen, worden de beste spelers van afgelopen jaar gehuldigd. Burgemeester Gido Oude Kotte huldigt deze kinderen tot Junior Cyber Agents van Aalsmeer op het raadhuis. Wil je daar ook kans op maken? Meld je dan aan bij HackShield via joinhackshield.com/gemeente/aalsmeer, en registreer je onder de gemeente Aalsmeer. Speel het spel en verzamel zo veel mogelijk punten tot 23 april. De kinderen met de hoogste scores ontvangen via de gemeente een uitnodiging voor de huldiging die eind mei plaatsvindt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel
banner_martinez
adv desiree klein
mjk-advies
LJ-de-Vries
S4H
flower art museum
historische tuin
adv-Toneel